Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Hokejista Lintner predĺžil s Rögle kontrakt do konca sezóny

Richard Lintner Foto: TASR/Henrich Mišovič

Lintner v prebiehajúcom ročníku už obliekal dresy extraligových klubov ŠHK 37 Piešťany a Dukla Trenčín, za ktoré odohral sedem zápasov a zaznamenal tri góly a tri asistencie.

Štokholm 24. januára (TASR) - Skúsený slovenský hokejový obranca Richard Lintner predĺžil s vedením švédskeho klubu Rögle BK zmluvu až do konca aktuálnej sezóny.

Kontrakt majstra sveta z Göteborgu s účastníkom Elitserien mal pôvodne vypršať 25. januára. "Richard nám po svojom príchode do klubu pomohol zlepšiť niektoré činnosti. Je to dobrý chlapík, ktorý rozdáva energiu v šatni, zbiera množstvo bodov a je výrazným prínosom pre našu ofenzívu," uviedol na adresu Lintnera pre oficiálnu webstránku klubu športový manažér Pelle Svensson.

Tridsaťpäťročný bek v šiestich vystúpeniach v tíme Rögle zaznamenal rovnaký počet bodov za dva góly a štyri asistencie a výrazne tak pomohol mužstvu, ktoré v novom kalendárnom roku zvíťazilo v štyroch zo šiestich odohratých zápasoch.

Lintner v prebiehajúcom ročníku už obliekal dresy extraligových klubov ŠHK 37 Piešťany a Dukla Trenčín, za ktoré odohral sedem zápasov a zaznamenal tri góly a tri asistencie. Vo švédskej Elitserien pôsobil už v minulosti v tímoch MODO Hockey, Djurgarden, Skelleftea a Färjestad. Za sebou má aj skúsenosti z NHL, kde pôsobil v New Yorku Rangers, Pittsburghu a Nashville. Okrem zlata z MS v Göteborgu 2002 má vo vitríne aj bronzovú medailu z Helsínk 2003.