Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hokejisti Plzne zdolali HC'05 Banskú Bystricu až po predĺžení

Na snímke sprava Róbert Varga (Banská Bystrica), Jan Matiášek (Plzeň) počas zápasu 6. kola Ligy majstrov HC'05 Banská Bystrica - HC Plzeň (ČR). Banská Bystrica, 17. októbra 2018. Foto: TASR - Dušan Hein

Rozuzlenie prinieslo až 5-minútové predĺženie troch na troch počas presilovky hostí, keď sa v 63. min trafil do siete Kodýtek.

Banská Bystrica 17. októbra (TASR) - V záverečnom zápase hokejovej Ligy majstrov H-skupiny boli na banskobystrickom ľade úspešnejší hostia z HC Plzeň, ktorí zdolali HC'05 Banskú Bystricu po predĺžení 3:2. Výsledok konečné postavenie oboch mužstiev už neovplyvnil, Plzenčania v skupine zvíťazili, spolu s HC Lugano postúpili do ďalšej fázy, Banskobystričania obsadili posledné 4. miesto.

HC'05 B. Bystrica - HC Plzeň 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0, -0:1)

Góly: 29. Török (Higgs), 40. Ďatelinka (Sýkora, Asselin) - 10. Kodýtek (Pulpán), 30. Eret (Kvasnička), 63. Kodýtek (Kaňák). Rozhodovali Nikolič (Rak.), P. Stano - Výleta, Šefčík, vylúčení 6:7, navyše Sellect - J. Kindl 5+DKZ za hrubosť, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 1832 divákov.

HC'05 B. Bystrica: Baroš - Košecký, Kupec, Kubka, Dlapka, Petrinec, Ďatelinka - Gabor, Češík, Kabáč - Török, Higgs, Sýkora - Asselin, Faille, Selleck - Giľák, Buc, Varga

HC Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Pulpán, Vráblik, Kaňák - Pour, Preisinger, Straka - V. Němec, Roubal, D. Kindl - Kantner, Kodýtek, Stach - Eret, Matiášek


Prvú tretinu poznamenalo úsilie na oboch stranách, ktoré pramenilo aj z postavenia v tabuľke. Domáci odsúdení už vopred na posledné 4. miesto túžili po víťazstve nad tímom, ktorý ovládol skupinu a bez problémov postúpil. Plzni imponovalo prvé miesto s maximálnym počtom bodov, potrebovali už len zdolať "baranov". Po prvej tretine boli bližšie k cieľu hostia, strelili gól, mali viac šancí a mohli vyhrávať aj výraznejšie. V 9. min spálil tutovku v presilovke Němec, v 10. min po skončení oslabenia premenila nájazd dvojica Kodýtek s nahrávajúcim Pulpánom a v 17. min nepremenil Pour trestné strieľanie po faule Ďatelinku. Domáci nevyťažili gól zo šance Higgsa v 12. min, predtým z príležitosti Sýkoru, inak sa pred bránku dostávali len zriedka. Druhú tretinu poznačili viaceré nepresnosti aj preto, že tréneri siahli po viacerých zmenách v zostavách. V 25. min v oslabení Kabáč i Ďatelinka mohli využiť bezradnosť Plzne v útoku, vyrovnať sa však domácim predsa len podarilo v 29. min po presnej strele Töröka z uhla ponad plece Milčakova. O 54 sekúnd neskôr Eret zblízka opäť posunul hostí do vedenia a na ľade sa začalo aj iskriť. V závere tretiny sa pobili Sellect a J. Kindl, aj zhodili rukavice a v nervóznej atmosfére najskôr Asselin trafil žŕdku a sekundu pred sirénou Ďatelinka po strele Sýkoru a potvrdení od videorozhodcu vyrovnal. V tretej tretine najskôr Varga v 44. min nepremenil šancu, rovnako aj Asselin v 56. min a Gabor o minútu neskôr. Rozuzlenie prinieslo až 5-minútové predĺženie troch na troch počas presilovky hostí, keď sa v 63. min trafil do siete Kodýtek.


Konečná tabuľka H-skupiny:

1. HC Škoda Plzeň 6 5 1 0 0 25:14 17

2. HC Lugano 6 3 0 0 3 13:12 9

3. JYP Jyväskylä 6 2 0 0 4 16:14 6

4. HC 05 B. Bystrica 6 1 0 1 4 13:27 5


Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Mohlo to dopadnúť rôzne, vo vyrovnanom zápase sa ukázalo veľa mladých hráčov, občas to bolo zaujímavé. Chlapci zabojovali, aj vonku, aj teraz na domácom ľade. Plzeň má nebezpečný útok, my sme mali v obrane mlaď a počínala si veľmi dobre. Hrali sme jednoducho, rýchlo sme sa snažili puk vyhadzovať von z tretiny a obrana hrala lepšie, ako som si predstavoval. Plzeň v plnej zostave je jedna z najlepších v Lige majstrov."

Ladislav Čihák, tréner Plzne: "Podľa mňa to bolo príťažlivé stretnutie, oba tímy k nemu pristúpili zodpovedne, korčuľovalo sa hore dole, s množstvom osobných súbojov. Splnilo to účel, my sme sem vzali mladých hráčov, nech sa ukážu a som rád, že sme vyhrali. Poďakovanie si zaslúžia aj naši fanúšikovia a odmenili sme ich víťazstvom."

Ján Sýkora, útočník B. Bystrice: "Chýbal už len ten gól navyše, aby sme boli spokojní. Škoda, že sme nemali viac šťastia, inak to bol dobrý zápas. Veľa mladých nastúpilo v obrane, bolo to zaujímavé, nabrali skúsenosti."

Peter Čerešňák, slovenský obranca v službách Plzne: "Vždy je to náročné, keď sedíte osem, deväť hodín v autobuse. Prvá tretina sa pod to podpísala, potom sme sa trochu rozbehli a poslúchali aj nohy. Bystričania hrali dobre, u nás i tu doma, na oboch stranách chýbali opory, mladí hráči dostali šancu sa ukázať."