Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košický štart v hokejovej Lige majstrov 20. augusta proti Mníchovu

Na snímke Košičania pózujú s trofejou po tom, ako získali majstrovský titul po víťazstve nad Banskou Bystricou 2:1 v šiestom zápase finále playoff hokejovej Tipsport extraligy HC'05 Banská Bystrica - HC Košice 11. apríla 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Nitra si svoju premiéru odbije v piatok 21. augusta doma proti AIK Skelleftea.

Zürich 22. mája (TASR) - Dvanástimi zápasmi sa 20. augusta rozbehne druhý ročník hokejovej Ligy majstrov. Úradujúci slovenský šampión HC Košice nastúpi vo 8. skupine doma proti Red Bull Mníchov, druhý zástupca HK Nitra vo 4. skupine o deň neskôr vo svojej premiére proti AIK Skelleftea. Skupinová fáza vyvrcholí 6. septembra, meno nového víťaza bude známe 9. februára budúceho roka.

Košičania sa po domácom otváracom zápase predstavia následne 28. augusta na ľade Mníchova. Už o dva dni neskôr ich čaká duel v Klagenfurte a základnú časť uzavrú s rakúskym súperom doma 3. septembra. Nitra si svoju premiéru v LM odbije v piatok 21. augusta doma proti AIK Skelleftea, o šesť dní neskôr sa v odvete predstaví aj na ľade švédskeho vicemajstra. V skupinovej fáze ju čaká ešte dvojzápas s českým extraligistom Bílí Tygři Liberec. Doma ho privítajú 29. augusta o 18.00 h, odveta je na programe 3. septembra o 16.00.

Každý tím v skupine odohrá štyri stretnutia, dva na domácom ľade a dva na ľade súpera. Prvé dva z trojčlennej tabuľky priamo postúpia do šestnásťfinále, ktorého prvé duely sa budú hrať od 22. septembra vyraďovacím spôsobom play off - doma a vonku.