Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokej LM: S miestenkou už 39 klubov vrátane Košíc, súťaž expandovala

Na snímke je striedačka HC Košice, hore uprostred stojí hlavný tréner mužstva Peter Oremus v zápase 44. kola Tipsport extraligy HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina v Košiciach 25. januára 2015 Foto: TASR/Milan Kapusta

Po prijatí tímov Red Bull Mníchov, Black Wings Linz a Neman Grodno sa prestížna súťaž obohatila o ďalšie štyri tímy, pričom výrazne expandovala na Britské ostrovy.

Zürich/Bratislava 27 marca (TASR) - Tridsaťdeväť klubov má už istú miestenku v druhej edícii hokejovej Ligy majstrov. Po prijatí tímov Red Bull Mníchov, Black Wings Linz a Neman Grodno sa prestížna súťaž obohatila o ďalšie štyri tímy, pričom výrazne expandovala na Britské ostrovy. Jednu z dvoch slovenských miesteniek má už vo vrecku úradujúci šampión HC Košice, tá druhá bude patriť buď Nitre, alebo Banskej Bystrici.

Po úspešnom premiérovom ročníku súťaže, ktorú ovládla švédska Lulea s dvojicou slovenských reprezentantov Petrom Cehlárikom a Christiánom Jarošom, prišlo vedenie súťaže s projektom o jej postupnom rozširovaní sa. V piatok v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR oznámilo, že v druhom ročníku sa predstavia aj švajčiarsky HC Davos, rakúsky KAC Klagenfurt a dva tímy z britskej EIHL - čerstvý šampión dlhodobej súťaže Sheffield Steelers a vicemajster Breahead Clan z Glasgowa.

Okrem nich budú v nej hrať aj víťazi základných častí najvyšších domácich súťaží. V Česku sú to Oceláři Třinec, vo Švédsku AIK Skelleftea, v Nórsku Stavanger Oilers a na Slovensku HC Košice. Ďalšími účastníkmi sa vzhľadom na pravidlá zakladajúcich krajín súťaže stali švédsky Växjö Lakers a švajčiarsky Servette Ženeva.

Keďže vedenie súťaže sa v uplynulých mesiacoch rozhodlo rozšíriť základňu Ligy majstrov na 48 tímov, v súčasnosti je k dispozícii ešte deväť miesteniek. Možnosť majú tímy z Česka, Nemecka, Fínska, Nórska, Dánska, Francúzska a Slovenska. Ak by Košice obhájili vlaňajšie prvenstvo v Tipsport extralige, druhú miestenku by automaticky získal tím umiestnený na druhej priečke v tabuľke po základnej časti a tým bola Nitra. Zamiešať kartami tak môže ešte Banská Bystrica, ktorá na účasť v prestížnej európskej súťaži musí získať titul.