Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Majster sveta z Göteborgu Peter Pucher zavesil korčule na klinec

Peter Pucher, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pucher dal definitívnu bodku za kariérou duelom proti Žďáru nad Sázavou. Niekdajší útočník odohral za slovenskú reprezentáciu 144 zápasov, v ktorých nastrieľal 23 gólov.

Praha 24. septembra (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Peter Pucher ukončil vo veku 44 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Majster sveta z Göteborgu 2002 sa rozlúčil s aktívnou činnosťou víkendovým zápasom v tretej najvyššej českej súťaži v drese Moravských Budějovíc, za ktoré hral už aj v minulej sezóne.

Pucher dal definitívnu bodku za kariérou duelom proti Žďáru nad Sázavou. Niekdajší útočník odohral za slovenskú reprezentáciu 144 zápasov, v ktorých nastrieľal 23 gólov. Predstavil sa na siedmich MS, okrem zlata z Göteborgu 2002 má v zbierke aj striebro z Petrohradu 2000. S hokejom začínal v Prešove, v roku 1999 získal majstrovský titul v extralige s Košicami, výraznú stopu zanechal neskôr v Znojme, s ktorým si zahral českú extraligu a neskôr aj medzinárodnú EBEL.

"Je to výborný hráč a ja si neskutočne cením jeho hru, ktorá sa len tak nevidí. V Moravských Budějoviciach nás vlani dotiahol takmer až do baráže a v tíme bude určite chýbať. V Znojme je Peter obrovská ikona, pre nás hráčov i fanúšikov. Zanechal tu obrovskú stopu a my dúfame, že budeme pokračovať v jeho šľapajach. Fanúšikovia chcú pod strechou zimného štadióna jeho dres a ja si myslím, že by si túto poctu skutočne zaslúžil," povedal pre web klubu z Moravských Budějovíc Jan Bulín, súčasný útočník HC Orli Znojmo.

Okrem Znojma hral Pucher v Česku aj za Pardubice a Brno. Niekoľkokrát bol najproduktívnejším cudzincom v českej extralige. Neskôr sa vrátil na Slovensko, kde obliekal dres Zvolena. V minulej sezóne bol kapitánom HC Moravské Budějovice 2005.