Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Pre Réwaya sa sezóna možno skončila

Na archívnej snímke kapitán Martin Réway Foto: TASR/AP

Útočník Fribourgu sa stále nezotavil z januárového otrasu mozgu, keď jeho prvý pokus o individuálny tréning mimo ľadu zlyhal.

Bern 17. februára (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway si už v prebiehajúcej sezóne možno nezahrá. Dvadsaťjedenročný útočník Fribourgu sa stále nezotavil z januárového otrasu mozgu, keď jeho prvý pokus o individuálny tréning mimo ľadu zlyhal. Denníku La Liberté to prezradil športový riaditeľ klubu Christian Dubé.

Réway utrpel otras 23. januára v dueli švajčiarskej NLA s Zugom (3:4), keď ho nebezpečne fauloval Johan Morant. Po údere do hlavy si chvíľu nič nepamätal. Réway stihol odohrať v tomto ročníku za Fribourg 18 stretnutí, v ktorých nazbieral 21 bodov za osem gólov a13 stretnutí.

Jeho zdravotné problémy komplikujú aj situáciu trénerovi národného tímu Zdenovi Cígerovi, ktorý s Réwayom počíta na majstrovstvá sveta v Rusku. Bývalý hráč Sparty Praha, ktorého pred tromi rokmi draftoval klub NHL Montreal Canadiens, už musel odriecť svoju účasť na turnaji Slovakia Cup v Žiline.