Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Martin výrazne vystužil ofenzívu, získal Lotyšov Cipulisa a Spruktsa

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Tridsaťpäťročný krídelník Cipulis zatiaľ v prebiehajúcom ročníku neodohral ani jeden zápas na klubovej úrovni.

Martin 22. januára (TASR) - Slovenský hokejový klub MHC Martin sa pred záverečnými bojmi o účasť v play off Tipsport Ligy výrazne posilnil. Ofenzívu tímu trénera Ivana Dorniča vystužili dvaja dlhodobí lotyšskí reprezentanti Martinš Cipulis a Janis Sprukts. Informoval oficiálny profil klubu na facebooku.

MHC Martin získalo do svojich radov dvoch skúsených lotyšských reprezentantov!!Dnes prileteli na Slovensko dve zvučné...

Zveřejnil(a) MHC Martin dne 21. leden 2016


Tridsaťpäťročný krídelník Cipulis zatiaľ v prebiehajúcom ročníku neodohral ani jeden zápas na klubovej úrovni. Napriek tomu absolvoval s národným tímom prípravné turnaje. Uplynulé roky strávil výlučne v KHL, kde obliekal dresy Dinama Riga, Leva Praha a Amuru Chabarovsk. Najvyššiu slovenskú súťaž už pozná z pôsobenia v Poprade, v ktorom strávil ročník 2006/2007. Je pravidelným účastníkom reprezentačných akcií, dosiaľ absolvoval jedenásť svetových šampionátov v elitnej kategórii a nechýbal ani na uplynulých troch olympijských turnajoch v Turíne, Vancouveri či Soči.

Bohaté skúsenosti má aj 33-ročný center Sprukts. V minulom ročníku sa mu však príliš nedarilo, vystriedal až tri kluby, no neusadil sa ani v Lokomotive Jaroslavľ, ani v švajčiarskom prvoligovom Fribourgu či druholigovom HC Red Ice. Sezóny predtým pravidelne obliekal v KHL dresy Dinama Riga, CSKA Moskva a Lokomotivu, štrnásť štartov si pripísal aj v zámorskej NHL v drese Floridy. Na majstrovstvách sveta štartoval rovnako ako Cipulis jedenásťkrát, na MS 2012 vo Fínsku dokonca viedol Lotyšov ako kapitán.