Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Vydarený sa konečne dočkal, tešil sa z prvej výhry na narodeniny

Narodeninový oslávenec René Vydarený Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci zdolali Nemcov 3:2 a jeho spoluhráči z reprezentácie mu dali najlepší darček, aký si mohol želať.

Helsinki 6. mája (TASR) - René Vydarený sa v pondelok konečne tešil z víťazstva v deň svojich narodenín. Aj keď to tak spočiatku nevyzeralo, jeho spoluhráči zo slovenskej hokejovej reprezentácie mu nakoniec dopriali najlepší darček, aký si mohol želať.

Slovenskí hokejisti v pondelňajšom veľmi dôležitom zápase na 77. MS zdolali Nemecko tesne 3:2 a výrazne si zvýšili šance na postup do štvrťfinále. Pätnásť minút pred koncom duelu však prehrávali 1:2 a zdalo sa, že sa potvrdí pravidlo - keď má René Vydarený narodeniny, tak nevyhrá. "V živote som na narodeniny nevyhral zápas. Radšej som to nikomu nehovoril, aby som nemaľoval na stenu čierneho Petra. Za stavu 1:2 som sa obával, že sa história zopakuje. Našťastie sme to dokázali otočiť," povedal.

Oslavu 32. narodenín si nechal až na večer, ale celý deň musel striehnuť na svojich spoluhráčov, či mu niečo nevyparatia. "Striehol som už ráno, našťastie si nikto nespomenul. Ale človek nikdy nevie, narodeniny mám až do polnoci, ešte sa môže stať všeličo," zasmial sa.

Jubileum mu vyšlo výborne, keďže slovenskí reprezentanti majú pred sebou dva dni bez zápasov a tak si večer našli aj čas na malú oslavu na hoteli, kde Vydareného čakala torta: "Teraz musíme odohrať tri náročné zápasy za štyri dni, čo nám zoberie veľa síl. Takže musíme zjesť veľa cukrov a dať sa dohromady."



Hlavný tréner Vladimír Vůjtek naordinoval hráčom na utorok relax na motokárach. Síce to nie je Vydareného záľuba, no teší sa, že si trochu vyčistí hlavu: "No ja som trošku väčšej postavy a v tom malom autíčku sa necítim až tak bezpečne. Na druhej strane je to odreagovanie sa od športu. Predsa len sme stále na zimáku, v autobuse, alebo na hoteli, takže to príde vhod," dodal oslávenec.