Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Kopecký spoznal polovicu nových tvárí, chce im rozdať skúsenosti

Tomáš Kopecký na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie 21. apríla 2015 v Bratislave pred ďalším blokom záverečnej prípravy na MS. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenskú reprezentáciu na blížiacom sa svetovom šampionáte neposilní kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Tomáš Kopecký je pripravený stať sa jedným z lídrov slovenskej hokejovej reprezentácie. Uplynulú sezónu už hodil za hlavu a na utorňajší zraz prišiel oddýchnutý s cieľom vylepšiť formu národného tímu v záverečných dvoch dueloch v Lotyšsku pred odchodom na šampionát do Ostravy. Po príchode do kabíny sa však najskôr musel spoznať s takmer polovicou nových tvárí.



Pre tridsaťtriročného útočníka skončila štvrtá sezóna v drese Floridy so záverom základnej časti zámorskej NHL. "Panterom" sa nepodarilo postúpiť do play off, no to nebola jediná vec, ktorá Kopeckého trápila. "Už je to za mnou, nechcem nad tým rozmýšľať," uviedol slovenský reprezentant po príchode na zraz a k uplynulým voľným dňom dodal: "Bol som chvíľku doma, trošku som si oddýchol. Absolvoval som posilňovňu, no ľad mi celkom chýbal, aj preto sa naň teším."

T. Kopecký: Verím, že odovzdáme maximum


Spoločne s Richardom Pánikom a Andrejom Meszárošom sa Kopecký pripojil k národnému výberu na utorňajšom predposlednom zraze v príprave na MS, pretože s ním chcel absolvovať aj záverečné dva duely v Lotyšsku. "Skončili sme minulý týždeň, a to by bola priveľká odmlka od hokeja. Ak človek vypadne z tréningového procesu, je to cítiť. Máme ešte dva týždne do začiatku šampionátu a musíme sa naň čo najlepšie pripraviť. Verím, že nám naši fanúšikovia vytvoria perfektnú kulisu, keďže zo Slovenska je to do Ostravy v podstate kúsok," dodal.

Reprezentačná kariéra Tomáša Kopeckého odštartovala až na ZOH vo Vancouveri 2010. Už o dva roky neskôr bol v Helsinkách pri zisku strieborných medailí, absolvoval nasledujúci šampionát v roku 2013 a vlani hral aj na olympijskom turnaji v Soči. Na reprezentačné zrazy si v posledných rokoch už zvykol a vždy sa na ne teší. "Sú to super pocity. Teraz je tu dosť nových tvárí. Polovicu z nich poznám, ale tú druhú nie," uviedol dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Postupom času sa jeho úloha v národnom tíme mení. Teraz sa dostal do pozície, z ktorej by mal spoločne s ďalšími skúsenými hráčmi aj z NHL potiahnuť celý tím za vytúženým úspechom. "Je pravda, že nemladneme, ale prácu s mladými hráčmi mám rad. Mal som len tých najlepších učiteľov, budem sa im snažiť odovzdať svoje skúsenosti," dodal Kopecký.