Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lašákovi chýbajú slovenské pesničky,hra sa podľa neho ešte isto zlepší

Fanúšikovia Slovenska pred zápasom základnej B-skupiny Slovensko - Slovinsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 5. mája 2015 v Ostrave. Na snímke brankár Jan Lašák podpisuje dresy. Foto: TASR/Michal Svítok

Lašák sa tento rok prvýkrát predstavil na šampionáte v úlohe televízneho komentátora.

Ostrava 5. mája (TASR) - Bývalý slovenský reprezentant Ján Lašák si užíva majstrovstvá sveta v hokeji prvýkrát ako televízny komentátor a pred utorňajším zápasom so Slovinskom si našiel čas aj na fanúšikov, ktorým rozdával autogramy v slovenskej fanzóne. Tridsaťšesťročný brankár si pochvaľoval atmosféru v ostravskej ČEZ Aréne, no priznal, že mu tam chýba viac slovenských pesničiek.



Lašák zavítal do fanzóny, ktorá je umiestnená asi 500 metrov od hokejovej arény za futbalovým štadiónom Baníka, a priaznivcom bol k dispozícii pôvodne necelú polhodinu. O jeho podpisy a fotografie bol však taký záujem, že zostal takmer hodinu. "Keď ľudia idú fandiť, mali by sa stretnúť na jednom mieste a potom spolu vyraziť. Už tam ukazujeme, že sme súdržný národ. Niekto je z východu, niekto z Oravy, zo Západu a tu sa môžu stretnúť a zbližovať," povedal.



Trojnásobný medailista z MS si zahral na šampionáte v Ostrave v roku 2004. Svoje pocity spred jedenástich rokov si vybavil krátko pri prvom zápase proti Dánsku, no viac si všímal atmosféru na štadióne. "Teraz je dobrá, ale chýba tomu to, čo bolo pred jedenástimi rokmi. Cez prestávky, nie len komerčné, ale aj medzi buly, púšťali slovenskú hudbu na náladu. A ľudia sa na tom dokázali viac zabávať. Je rozdiel, keď tam niekto behá s mikrofónom a kričí a keď pustia Elán alebo Team a ľudia ožijú," povedal.

Slováci síce v prvých dvoch dueloch vyhrali, no ani raz im na to nestačil riadny hrací čas. Lašák je presvedčený, že keď sa tím poriadne zohrá a aj zámorskí hráči si úplne zvyknú na širšie klzisko, výkony pôjdu hore. "Nemám pochybnosti, že to bude lepšie. Keď vyhráme v ďalšom zápase, potom stúpne aj nálada v mužstve a s ňou budú aj výkony," povedal. Pochválil aj svojho nasledovníka medzi tromi žrďami Jána Laca: "Predvádza vysoký štandard ako vždy. Brankár za optimálnych podmienok dáva svojmu mužstvu šancu víťaziť. On nám tie šance dáva a to je základ úspechu."

Lašák sa tento rok prvýkrát predstavil na šampionáte v úlohe televízneho komentátora. Nová pozícia mu sedí a cíti sa v nej dobre. "Mám aj dobré reakcie. Samozrejme, vždy sa nájde niekto, komu sa to nepáči. Ja sa snažím ľuďom trošku priblížiť situácie hlavne z tej brankárskej strany. Na to som tu," dodal.