Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokej MS: Organizátori zatiaľ predali 68 percent vstupeniek

Slovenskí fanúšikovia, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najvyšší záujem je logicky o zápasy českej reprezentácie, aktuálne dostupná kapacita pre súboje v základnej skupine bola v prvej vlne vypredaná po piatich hodinách.

Praha/Ostrava 20. apríla (TASR) - Organizátori 79. hokejových majstrovstiev sveta (1.-17. mája) očakávajú, že šampionát v Prahe a Ostrave navštívi vyše 600-tisíc divákov. Ako informovali v tlačovej správe, zatiaľ sa im podarilo predať 68 percent vstupeniek (495.470).

Najvyšší záujem je logicky o zápasy českej reprezentácie, aktuálne dostupná kapacita pre súboje v základnej skupine bola v prvej vlne vypredaná po piatich hodinách. "Divácky veľký záujem sme celkom podľa očakávania zaznamenali pri zápasoch Slovenska a úradujúcich majstrov sveta z Ruska, ktorí sa predstavia v Ostrave. Pozornosť fanúšikov ale takisto púta Kanada a Švédsko," uviedol generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Martin Urban.

V súčasnosti preberajú organizátori obe arény - pražskú O2 Arenu i ČEZ Arenu v Ostrave. "Po dlhej prípravnej fáze nás čaká cieľová rovinka. Máme desať dní na to, aby sme obe haly a ich okolie 'obliekli' do hokejového šatu. Prípravy budú prebiehať ako v halách, kde je nutné nachystať všetko potrebné pre tímy, fanúšikov, zástupcov médií a VIP hostí, tak i v okolí oboch štadiónov, kde vyrastú oficiálne fanzóny," uviedla v tlačovej správe generálna sekretárka organizačného výboru MS 2015 Markéta Štěrbová.