Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Réway si na šampionáte nezahrá. Vyradila ho choroba

Na snímke slovenský reprezentačný útočník tímu do 20 rokov Martin Réway počas tréningu Foto: TASR/Martin Baumann

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie dopísalo po piatkovom tréningu v Ostrave na šampionátovú súpisku duo útočníkov Vladimír Dravecký a Marek Viedenský.

Ostrava 1. mája (TASR) - Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie dopísalo po piatkovom tréningu v Ostrave na šampionátovú súpisku duo útočníkov Vladimír Dravecký a Marek Viedenský. Naopak, v mužstve skončil mladík Martin Réway, ktorého vyradila choroba.



Podľa slov lekára tímu Jána Grauzela nebol zdravotný stav 20-ročného krídelníka pražskej Sparty pripravený na zápasovú zaťaženosť. "Ide o zápal v oblasti horných dýchacích ciest vyžadujúci antibiotickú liečbu a pokojový režim. Keďže na turnaji odohráme od soboty do stredy štyri zápasy, jeho stav by neumožňoval podávať plnohodnotné výkony a prípadné zápasové nasadenie by mohlo jeho zdravotný stav zhoršiť," povedal Grauzel pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Na slovenskej súpiske sú aktuálne dvaja brankári, siedmi obrancovia a tucet útočníkov. Zostávajú tak na nej štyri voľné miesta (jeden brankár a traja korčuliari). V prípade pozitívneho výsledku výstupných testov dvojice útočníkov Detroitu Tomáša Jurča a Tomáša Tatara očakáva slovenská výprava ich príchod do Ostravy v sobotu večer.