Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Vůjtek rieši veľkú dilemu so zostavou. Štvrtý útok mu zamotal hlavu

Tréner Vladimír Vůjtek počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Dánsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 2. mája 2015 Foto: TASR

Pred druhým zápasom na šampionáte musel hlavný kouč spraviť miesto v zostave aj zámorským posilám Tomášovi Tatarovi a Tomášovi Jurčovi.

Ostrava 2. mája (TASR) - Vladimíra Vůjteka čakal večer plný dumania. Pred druhým zápasom na hokejových MS totiž očakával príchod zámorských posíl Tomášov Tatara a Jurča a musel im spraviť miesto v zostave. Po úvodnom triumfe proti Dánsku sa však o miestenky nečakane prihlásili aj všetci traja členovia štvrtého útoku.



Detroitčania by podľa všetkého mali nastúpiť už v nedeľu proti Bielorusku (16.15 h), no definitíva padne až po ich príchode do Ostravy. "Mali by, ale uvidí sa podľa toho, ako sa budú cítiť. Jurčo priletí dnes večer a Tatar až zajtra ráno a ja neviem, v akom stave prídu," povedal hlavný tréner, ktorý mal pre dvojicu už pripravené miesta v zostave. No to sa po sobote zmenilo. "Samozrejme, že som už rozmýšľal, kam ich zaradiť, ale dnes mi niektorí hráči poriadne zamotali hlavu. Takže musíme uvažovať ďalej, kde bude ich miesto a koho posadíme," priznal pre TASR Vůjtek.

Fantastický štvrtý útok

Pod úvodný triumf Slovenska nad Dánskom 4:3 po nájazdoch sa totiž výraznou mierou pričinil práve posledný útok. "Dali dva góly a pomohli nám k bodom. S ich výkonom som spokojný, hrali veľmi dobre," povedal na ich margo hlavný tréner. Za najlepšieho hráča stretnutia vyhlásil direktoriát Vladimíra Draveckého, ktorý zaznamenal dve asistencie. Výborne mu sekundovali aj spoluhráči z lajny Marek Viedenský (1+0) a Patrik Lušňák (0+1). Viedenský s Draveckým sa pritom oficiálne dostali na súpisku iba pár hodín pred zápasom.

Tréner im veril aj v nájazdoch, keď ich oboch zaradil do tria k Mariánovi Gáboríkovi. "Viedenský svoj prvý dal, Dravecký trafil žŕdku a po ňom dal do konštrukcie aj Viedenský. Myslím si, že sme vybrali dobre, ale mali trochu smolu."

Prečítajte si tiež:
VIDEO: Boli to nervy. Slováci zlomili Dánov v nájazdoch, rozhodol Daňo
Tatar nechal smútok za oceánom, je pripravený hrať už proti Bielorusom


Prvý útok neoslnil

Naopak, v zápase príliš neoslnil elitný útok s Gáboríkom, kapitánom Tomášom Kopeckým a Michelom Miklíkom. Väčšie príležitosti si vypracoval až v záverečnej tretine, keď sa k prvým dvom menovaným pridal Marko Daňo. "Na ľade sa iba hľadali, trénovali spolu veľmi málo. Prvý útok sa asi zmení, možno bude hrať tak, ako dnes na konci, teda s Daňom," uviedol pre TASR Vůjtek.

Zápas sa úplne nevydaril ani brankárovi Jánovi Lacovi, ktorý zo 16 striel inkasoval tri góly a mal 84,21-percentnú úspešnosť: "Nechcem ho nejako hodnotiť. V prvej tretine chytal dobre, ale potom mal málo práce a to sa potom hrá zložito."

Spokojnosť s 2 bodmi

Celkovo však bol hlavný tréner s dvoma bodmi po zápas spokojný a potešila ho aj hra, no až po inkasovanom góle. "Začali sme bojazlivo, nevedeli sme sa rozbehnúť a na chalanoch bolo vidieť nervozitu. Od inkasovaného gólu v druhej tretine sme však pridali na tempe a začali sme kontrolovať hru. Myslím si, že do konca zápasu sme hrali veľmi dobre a mali sme dosť striel. Samozrejme, súper sa nevzdával, podarilo sa mu dať dva góly v čase, keď sme mali prevahu. Ale nakoniec musíme byť so stavom 3:3 po riadnom hracom čase spokojní. Sme veľmi radi, že sa nám prvýkrát v sezóne vydarili nájazdy. Druhý bod je pre nás veľmi dôležitý," dodal.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Dánsko