Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ďalšia rana pre Cígera: Na šampionáte nemôže počítať s týmto obrancom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Zranených hráčov by mohli nahradiť niektorí z tých, ktorým sa skončila sezóna v slovenskej najvyššej súťaži.

Bratislava 30. marca (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger nebude môcť na majstrovstvách sveta v Kolíne a Paríži počítať so službami Mareka Ďalogu.

Dvadsaťosemročný obranca po vyšetrení u lekára ukončil reprezentačný kemp, ktorý sa v týchto dňoch koná v Bratislave a odcestoval domov. "Potrebovali sme vedieť jeho stav vzhľadom k nominácii a prišli sme k záveru, že Marek končí. Má obmedzený pohyb, tak sme sa rozlúčili," prezradil nepríjemnú novinku reprezentačný kormidelník.

Ďaloga sa zranil v zápase Slovana Bratislava v KHL ešte 11. januára v súboji s Avtomobilistom Jekaterinburg. V predĺžení narazil na mantinel a zlomil si ruku. "Každý hráč je pre nás potrebný, aby vytvorili zdravú konkurenciu a aby sme nomináciu uzavreli podľa toho, kto má akú formu. Okrem Ďalogu nemôžeme počítať ani s Jarošom, ktorý má otras mozgu, takže je to škoda," doplnil Cíger.

Zranených hráčov by mohli nahradiť niektorí z tých, ktorým sa skončila sezóna v slovenskej najvyššej súťaži. "Počítame s nejakými menami, ale ešte ich chceme nechať vydýchnuť. Uzavrieme to vo štvrtok," dodal Cíger, ktorého teší, že v kempe, ktorý sa začal v pondelok na zimnom štadióne Ondreja Nepelu, sa všetci snažia ukázať.

Okrem "áčka" trénuje spoločne s ním aj olympijský výber. Slováci odohrajú pred šampionátom osem prípravných stretnutí v rámci série Euro Hockey Challenge. Prvý dvojzápas absolvujú 6. a 8. apríla, keď v Odense a Aalborgu nastúpia proti domácim Dánom. Olympijský výber SR zasa čakajú 7. a 8. apríla v Krynici zápasy proti Poľsku. "Všetci sa chytili príležitosti, ja som každému povedal, že má rovnakú šancu a že nie hráč nejakého rezervného tímu. Možno niektorého z nich povolám aj do Dánska," prezradil slovenský tréner.

Vo štvrtok netrénoval ani ďalší obranca vo výbere Zdena Cígera, Michal Čajkovský, ktorý má natiahnutý sval, no v piatok by mal byť už na ľade. Pauzoval aj kapitán Vladimír Dravecký, ktorého zmohla črevná viróza. Informovala oficiálna stránka SZĽH.

V piatok sa k tímu pridajú ďalší hráči Martin Gernát, Lukáš Cingel a Andrej Kudrna zo Sparty Praha i Košičan Eduard Šedivý. Jeho spoluhráči Marek Bartánus a Jakub Suja, pricestujú k výberu v pondelok 3. apríla. Vtedy by sa mali pripojiť aj Patrik Lušňák (HC Slovan Bratislava/HKM Zvolen), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha) a Ján Brejčák (MODO Hockey). Obranca Dominik Graňák zo švédskeho Rögle dorazí po návrate reprezentácie z dvojzápasu Euro Hockey Challenge v Dánsku.

Aktualizovaný káder A-tímu SR a olympijského výberu Slovenska na výcvikovom tábore v Bratislave po štvrtku:

brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR)
obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), ČR), Ľubomír Dinda (HK ŠKP Poprad), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Samuel Fereta (HC Slovan Bratislava), Patrik Maier (HC Nové Zámky)
útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Andreas Štrauch (HK Poprad), Peter Lichanec (HK Poprad), Adam Lapšanský (Ravensburg Towerstar, Nem.), Samuel Takáč (LHC Lyons, Fr.), Stanislav Horanský (SC Langenthal, Švaj.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Svitana (HK Poprad), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Miroslav Preisinger (HC Plzeň), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Matej Paulovič (HC Nové Zámky)

realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Július Šupler (konzultant), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Ľuboš Ondrejka (masér), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Roman Ulehla (team manažér)