Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Graňák si prišiel do reprezentácie pre nový impulz

Na snímke obranca Dominik Graňák. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Na utorňajší zraz do Žiliny prišiel slovenský hokejista v dobrej nálade napriek tomu, že mu klubová sezóna nevyšla podľa predstáv.

Žilina 11. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Dominik Graňák po skončení sezóny vo Švédsku posilnil reprezentačný výber, ktorý začal ďalší blok prípravy pred MS. Na utorňajší zraz do Žiliny prišiel v dobrej nálade napriek tomu, že mu klubová sezóna nevyšla podľa predstáv.

Tridsaťtriročný obranca potvrdil, že v nasledujúcej sezóne si už dres Rögle BK neoblečie. "Je to pravda, ale nie je to až taká čerstvá informácia. Mne skončila zmluva a môžem povedať, že už v klube ani pokračovať nechcem. Nemal som ideálnu sezónu a myslím si, že pre obe strany to bude výhodné," povedal Graňák pred utorňajším zrazom reprezentácie.

Rögle sa od začiatku pohybovalo v tabuľke na jej spodku a účasť v najvyššej súťaži napokon zachránilo v baráži. "Mne sa niektoré veci nepozdávali už od začiatku, ale nič sa v sezóne nemenilo. Po hokejovej stránke som nemal dobrú sezónu, ale podstatné je, že sa klub zachránil. Ale aby som nehovoril iba negatívne, tak klub funguje dobre a Švédsko je krajina, kde človek nemá problémy žiť. Nič mi tam nechýbalo, okrem hokejovej stránky," dodal.

Sezónu skončil Graňák už skôr, ale od trénera Cígera dostal týždňové voľno. "Išlo skôr o to, že som si potreboval vybaviť veľa vecí. Ja som mal zmluvu, ktorá mi umožňovala byť na území Švédska iba šesť mesiacov a tá mi vypršala ešte pre barážov. Mal som potom komplikovanejší režim, musel som chodiť spávať do Dánska a s tým boli spojené komplikácie so sťahovaním a ostatnými vecami. Ale bol som na ľade s chalanmi z Dukly Trenčín, to mi padlo vhod."

Účasťou v reprezentácii chce skúsený obranca nájsť nový impulz a chuť do hokeja. "Prichádzam do úplne nového prostredia a kolektívu. Je to nový začiatok niečoho iného. Očakávania nemám, ale bolo by fajn, keby som našiel novú chuť do hokeja a keby to na ľade vyzeralo lepšie ako v klube," želá si jeden z najskúsenejších hráčov v Cígerovom výbere, ktorý bude musieť v najbližších dňoch vyriešiť aj svoju budúcnosť. "Nejaké kontakty s klubmi už prebehli, ale nemá to v tejto chvíli význam konkretizovať. Som otvorený všetkým možnostiam." Jednou z nich by mohla byť aj nadnárodná KHL, pričom Graňák nevylučuje ani Slovan. "Hral som tam štyri roky, mne hokej v Rusku veľmi vyhovoval. A Slovan? Nemôžem to v tejto chvíli vylúčiť."

Na slovenskú reprezentáciu čaká vo štvrtok a v sobotu výber Švajčiarska. Opäť teda súper z kategórie húževnatých s dobrou defenzívou. "Sú veľmi disciplinovaní a dobre korčuľujúci. Ich systém sa dlhé roky nemení, čaká nás kvalitná previerka," povedal Graňák, ktorý teší hlavne na Fínov, ktorí Slovákov čakajú o osem dní neskôr. "Nepoviem nič nové, Fíni sú svetová špička a čaká nás dobrá previerka. Ale pred nami sú Švajčiari a na to sa musíme najbližšie sústrediť," dodal Graňák.