Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Zlá správa pre Slovensko: Marcinko nemôže hrať na hokejových MS

Tomáš Marcinko, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Útočník Červenej hviezdy Kchun-lun musí v najbližších dňoch absolvovať operáciu kolena, ktorá ho vyradí na minimálne mesiac.

Bratislava 27. marca (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko nemôže štartovať na májových MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži. Útočník Červenej hviezdy Kchun-lun musí v najbližších dňoch absolvovať operáciu kolena, ktorá ho vyradí na minimálne mesiac.

"Bol som na vyšetrení u reprezentačného lekára, pána doktora Grauzela a potvrdil mi to, čo mi hovorili už aj doktori v Košiciach. Mám v jabĺčku úlomok z chrupavky a treba to dať operačne dokopy. Takže ma čaká artroskopia, to je asi jediná možnosť," smutne konštatoval Marcinko.



Koleno ho trápilo niekoľko rokov, konzervatívna liečba by už nepomohla. "Mám s tým problémy už dve-tri sezóny. V tomto ročníku sa to zhoršilo, hral som zápasy už len cez tabletky a vedel som, že si to musím dať dokopy. Teraz po sezóne bol čas na magnetickú rezonanciu a ďalšie vyšetrenia. V nich sa ukázalo, v akom je to v skutočnosti stave. Predpokladám, že sa budem liečiť minimálne mesiac aj s rehabilitáciami," povedal Marcinko na pondelkovom reprezentačnom zraze v Bratislave.

Dvadsaťosemročný útočník tak vynechá nielen záverečnú prípravu, ale príde aj o svetový šampionát. Jeho zranenie je o to nepríjemnejšie, že hrá centra. Kvalitných stredných útočníkov je v slovenskom hokeji ako šafranu. Trénerovi národného tímu Zdenovi Cígerovi sa tak ešte zúžili možnosti na tomto poste. "Je to veľká škoda. Už potom, ako skončil v klube, sme mali informáciu, že na tom nie je stopercentne a dnes sa potvrdilo, že musí na operáciu. Máme málo centrov, budeme hľadať ďalej. Hokej prináša aj takéto veci," povedal Cíger.

"Som sklamaný, ale zdravie je prvoradé. Potrebujem sa dať dokopy," uviedol Marcinko. Operácia neprichádza vo vhodnom čase, keďže mu po sezóne vypršala zmluva v Kchun-lune. "Zatiaľ nemám žiadne ponuky. Čo bude ďalšiu sezónu, je v rukách môjho agenta. KHL sa mi určite páči, lepšia liga v Európe nie je, určite by som rád v tejto súťaži zostal. Či budem pokračovať v Kchun-lune, sa dá v tejto chvíli ťažko odhadnúť. Hlavné slovo bude mať nový tréner, ten si môže doniesť do tímu nových hráčov, ktorých pozná."