Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Miklík sa do reprezentácie tešil, na MS chce urobiť dobrý výsledok

Na snímke Michel Miklík. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský hokejista Michel Miklík skončil sezónu vo Fínsku, predtým hral chvíľu v Košiciach a šesť zápasov odohral aj v Brne.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti majú za sebou okrem dvoch víťazstiev nad Dánskom a cenného skalpu Fínov, aj dlhú takmer stoosemdesiatminútovú šnúru bez streleného gólu. Streleckú potenciu zverencov trénera Zdena Cígera by mal zvýšiť Michel Miklík, ktorý má za sebou výborné obdobie vo Fínsku.

V rámci prípravy pred svetovým šampionátom v Paríži a Kolíne nad Rýnom čakajú na Slovensko posledné dva zápasy v Nórsku 28. a 29. apríla. Na zraze sa pred týmito zápasmi objavil v šatni aj Miklík, ktorý však nie je v úplnom poriadku. "Zajtra pôjdem k lekárovi na vyšetrenie, ale nie je to nič vážne," povedal Miklík po príchode na Zimný štadión Ondreja Nepelu a dodal: "Trochu ma obmedzuje nejaký problém, ale naozaj to nie je nič, čo by mi bránilo v hre." Dôsledky zranenia znáša 34-útočník ešte od polovice januára, keď ho brutálnym faulom poslal k ľadu Joe Finley v stretnutí Miklíkovho Jyväskylä proti IFK Helsinki.

Cesta Miklíka na Slovensko bola kostrbatá, telefonát od generálneho manažéra Róberta Švehlu prišiel o niečo skôr, ako mal. "Mne volali už po semifinále, ale tréneri nevedeli, že hrám ešte zápas o bronz. Ale tak ten sa hrá málokde. Ja sa do reprezentácie vždy teším. Ak som zdravý, vždy rád prídem," dodal Miklík.

a snímke nová posila reprezentačného mužstva hokejistov Slovenska Michel Miklík počas tréningu na zraze v záverečnej príprave pred májovými MS Nemecku v Bratislave 24. apríla 2017.
Foto: TASR - Andrej Galica


Slovensku momentálne hrozí, že sa na MS predstaví bez jediného hráča z NHL. "Vždy sa zložil dobrý tím a dúfam, že aj teraz budeme mať dobrú partiu. Je tu veľa hráčov a uvidíme, ako to tréneri vyskladajú. Verím však, že na MS pôjde to najlepšie a že tam urobíme dobrý výsledok," verí útočník, ktorý zatiaľ nevidel ani jeden zápas svojich spoluhráčov v príprave. "Videl som iba výsledky. Nemal som možnosť vidieť žiadne zápasy."

Miklík skončil sezónu vo Fínsku, predtým hral chvíľu v Košiciach a šesť zápasov odohral aj v Brne. To sa napokon stalo majstrom a medaila by tak mala patriť aj slovenskému krídelníkovi. "Marcela som podpichoval, či mi priniesol medailu, ale ešte mi nestihol odpovedať," zažartoval Miklík na adresu spoluhráča z reprezentácie i Brna Marcela Haščáka.

Fínsko slovenskému kanonierovi učarovalo od prvej chvíle, hneď v prvom stretnutí v drese Jyväskylä strelil dva góly a tento kúsok zopakoval aj v nasledujúcom zápase. Sezónu skončil s bilanciou sedem gólov a tri asistencie v jedenástich zápasoch. "Vo Fínsku sa mi páčilo, bol som tam spokojný. Klub o mňa má záujem, ale nevedia ešte, aký rozpočet bude k dispozícii na ďalšiu sezónu. Či tam zostanem neviem, ale bol by som rád," dodal Miklík, ktorý by si formu z ligy rád preniesol aj do reprezentácie.