Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slováci absolvovali na MS tímové fotenie, kapitán už myslí na Rusko

Na snímke vľavo generálny manažér Róbert Švehla pred oficiálnym fotografovaním na 81. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. V Kolíne nad Rýnom, 12. mája 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Na spoločnej fotografii chýba iba asistent trénera Július Šupler, ktorý dostal virózu.

Kolín 12. mája (TASR) - Hokejistom Slovenska spestrilo piatkový program tímové fotenie, ktoré už neodmysliteľne patrí k šampionátu. Na spoločnej fotografii chýba iba asistent trénera Július Šupler, ktorý dostal virózu. Slováci majú za sebou voľný deň a využili ho na tímovú večeru, no v mysliach už majú sobotňajší zápas s Ruskom.

Na spoločnom fotení sa zúčastnil útočník Dávid Skokan, ktorý však už na šampionáte dohral a neabsolvoval ani tréning. Slováci majú prvýkrát na turnaji dva dni zápasového voľna. Vo štvrtok netrénovali, od koučov dostali voľno. V piatok už zarezávali v kompletnom zložení. "Vo štvrtok sme mali voľný program, ktorý som ja využil na wellness a boli sme aj na dobrej večeri. Padlo to vhod. Oddýchli sme si, vyčistili hlavy, ale už sa pripravujeme na najbližší zápas," uviedol pre TASR kapitán slovenského tímu Vladimír Dravecký.

Proti Rusom očakáva mimoriadne náročný zápas, najbližší súper Slovákov bude z iného súdka než predošlí štyria. "Čaká nás naozaj ťažký zápas. Rusi predstavujú veľkú silu. My musíme dobre korčuľovať a plniť to, čo si povieme. Treba spraviť všetko pre to, aby sme boli úspešní," poznamenal Dravecký.

Od jedného zo skúsených lídrov slovenského tímu sa očakáva aj morálna podpora v kabíne. Slová, ktoré brankár Július Hudáček adresoval spoluhráčom pred treťou tretinou zápasu s Dánskom, zabrali, a podobným spôsobom bude spoluhráčov motivovať aj kapitán. "Stále sa snažím niečo povedať a podporiť chlapcov. Inak tomu nebude ani pred Ruskom," poznamenal Dravecký.