Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Tomčíkovú zaujíma marketing MS, obľúbeného Lundqvista neuvidí

Na snímke Zuzana Tomčíková. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Bývalá brankárka SR si počas víkendu pozrela zápasy Slovenska proti Rusku aj USA a spoločne s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom osobne pozdravili slovenských hráčov.

Kolín 15. mája (TASR) - Namiesto pukov už chytá zaujímavé nápady, tréningy na ľade vymenila za prácu na marketingovom oddelení SZĽH. Zuzana Tomčíková cez víkend zavítala do dejiska svetového šampionátu, aby si pozrela najmä marketingovú stránku hokejových MS. Tie sa budú v roku 2019 konať na Slovensku a k ich úspešnému zvládnutiu môžu pomôcť aj poznatky z Kolína.

Do dejiska zápasov A-skupiny MS zavítalo počas víkendu výrazne viac Slovákov než v predošlých dňoch. Súčasťou tímu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý pricestoval do Kolína, bola aj Zuzana Tomčíková. Jedna z najlepších hokejistiek v slovenskej histórii mala v dejisku šampionátu pracovné povinnosti. "V roku 2019 budeme organizovať MS a pre mňa ako člena marketingového oddelenia je vhodné pozrieť si, ako fungujú veci na tomto šampionáte. Chceme vedieť, na čo sa máme pripraviť, čo sa ľuďom páči a čo dobré si môžeme vziať z tohto šampionátu. Zaujímajú ma najmä veci, ktoré sa dejú pred štadiónom. Hokej sa už dnes dostal na úroveň, že je kultúrou. Chceme, aby sa ľudia pri hokeji bavili. V Kolíne som už videla rôzne stánky, ktoré prinášajú zaujímavé spestrenie, napríklad streľbu na bránku. Je to prepojené s hokejom a práve takéto veci sledujeme a premýšľame, ako by sme to mohli priniesť, prípadne vylepšiť," uviedla Zuzana Tomčíková v rozhovore pre TASR.

Počas víkendu si pozrela zápasy Slovenska proti Rusku aj USA a spoločne s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom osobne pozdravili slovenských hráčov. "Fandiť by sa malo bez ohľadu na to, ako hráme. V každom zápase sme mali pekné úseky, žiaľ, nie sú 60-minútové. Myslím si však, že ukážeme, že hokej hrať vieme," poznamenala. Bývalá brankárska opora ženskej reprezentácie si aj po ukončení aktívnej kariéry najviac všíma práve brankárov. V zápase proti Slovensku ju zaujal Rus Andrej Vasilevskij. "Všímam si ich. Proti Rusku som si veľmi chcela zakričať "gól", no ruský brankár bol naozaj výborný. Je vysoký, nespravil žiadny pohyb navyše a neplytval energiou. Bol úplne nad vecou a jeho výkon bol naozaj stopercentný," uznala kvality ruského dlháňa.

Zaujímavá brankárska osobnosť je aj v tíme najbližšieho súpera Slovákov. Utorňajší zápas proti Švédsku však už Tomčíková nebude sledovať naživo a príde tak o možnosť pozrieť si hviezdneho Henrika Lundqvista. "Som na neho veľmi zvedavá. Žiaľ, zápas so Švédmi si už naživo nepozriem. Pozrela by som si to však veľmi rada, keďže Henrik je jedným z mojich obľúbených brankárov a zároveň aj veľký fešák," poznamenala.