Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hokejisti SR chcú proti Kanade zlepšiť hru pred bránkou a zvíťaziť

Tréner hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov Norbert Javorčík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Duel proti Kanade bol vypredaný už niekoľko dní pred šampionátom a dá sa očakávať, že domáci priaznivci utvoria mladým Slovákom ešte búrlivejšiu kulisu než v prvom zápase proti Fínsku (4:5).

Poprad 14. apríla (TASR) - Najbližší zápas slovenského tímu na majstrovstvách sveta hokejistov do 18 rokov bude jedným z najočakávanejších v skupinovej fáze. Duel proti Kanade bol vypredaný už niekoľko dní pred šampionátom a dá sa očakávať, že domáci priaznivci utvoria mladým Slovákom ešte búrlivejšiu kulisu než v prvom zápase proti Fínsku (4:5). Hráči by radi nadviazali na výkon proti severanom, no s úspešnejším rezultátom.

Kanaďania zvládli vstup do turnaja a hoci sa proti Lotyšsku chvíľami herne trápili, napokon potvrdili úlohu favorita a zvíťazili 4:1. Štyri góly strelili aj Slováci Fínom, ale na bodový zisk to nestačilo, keďže napriek skvelému obratu z 0:3 na 4:3 prehrali 4:5. Zo slovenského tábora však priam jednohlasne zaznievali vyjadrenia o výbornom výkone, na ktorý bude potrebné nadviazať aj proti Kanade. "Kanadu poznáme z letného Memoriálu Ivana Hlinku. Vtedy sme s nimi odohrali vyrovnaný zápas, ktorý sme prehrali až po riadnom hracom čase. Dúfam, že im tú prehru v sobotu vrátime. Proti tomuto súperovi musíme ísť s pokorou a s rešpektom a sústrediť sa predovšetkým na svoj výkon," uvedomuje si brankár SR Juraj Sklenár.

Kanadský tím do 18 rokov vlani na MS prehral súboj o 3. miesto s USA vysoko 3:10 a na šampionáte v Poprade a v Spišskej Novej Vsi chce odčiniť tento neúspech. Tréner slovenského tímu Norbert Javorčík si uvedomuje, že jeho zverencov čaká mimoriadne silný protivník. "Od súpera očakávam agresívnu hru a aj dobré korčuľovanie. Určite budú veľmi silní pri mantineli. Musíme sa pripraviť, aby sme v týchto situáciách boli odolní. Zamerať sa musíme aj na situácie pred našou bránkou," poznamenal Javorčík.

Zápas proti Kanade bol, ako jediný, vypredaný už niekoľko dní pred šampionátom. To je prísľub skvelej atmosféry, ktorá by nemala zaostať za tou, akú mladí Slováci zažili v prvom zápase s Fínskom. "Viacerí chlapci už v kariére zažili búrlivú atmosféru, ale nie na takomto podujatí. Je to pre nich náročné a aj preto sme sa na to snažili zamerať a pracovať na tomto faktore. Najlepšie sa to však učí na vlastnej koži," dodal Javorčík.

Zostávajúci program SR v A-skupine:

Sobota, 15. apríla, 19.30 h: Kanada - Slovensko
Pondelok, 17. apríla, 19.30 h: Slovensko - Lotyšsko
Utorok, 18. apríla, 19.30 h: Švajčiarsko - Slovensko