Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokejisti SR do 18 rokov vstúpili do záverečnej prípravy pred MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Zverenci trénera Norbert Javorčíka si formu pred šampionátom otestujú ešte v dvoch prípravných dueloch proti Čechom a Švédom.

Poprad 5. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov vstúpila do záverečnej prípravy pred domácimi majstrovstvami sveta, ktoré sa odohrajú v dňoch 13. až 23. apríla v Poprade a Spišskej Novej Vsi. Zverenci trénera Norbert Javorčíka si formu pred šampionátom otestujú ešte v dvoch prípravných dueloch proti Čechom a Švédom.

Mladí Slováci sa do uplynulého týždňa pripravovali v kempe v Piešťanoch, no teraz už trénujú v dejisku MS, pričom hlavný stan si rozložili v Hornom Smokovci. "Pracujeme so širším kádrom hráčov, ktorých sme si vytypovali počas sezóny. ladíme rôzne špeciálne situácie a pracujeme na mentálnej stránke, aby chlapci zostali sebavedomí a aktívni. Istá forma napätia pred šampionátom bude. Nechcem hovoriť o lídroch, máme hokejistov, ktorí sa v play off vo svojich súťažiach dostali ďaleko," povedal hlavný kormidelník, ktorý musí pred štartom MS ešte káder preriediť.

Záverečnú nomináciu oznámia tréneri v utorok 11. apríla po dvojici záverečných prípravných zápasoch. Prvý s Českom je na programe v sobotu o 13.30 h v Žiline, o dva dni neskôr nastúpia Slováci proti Švédom v popradskej generálke (19.30 h). "Sme radi, že máme zvučných súperov. Tieto súboj nám ukážu, ako sú hráči pripravení, čo sa týka systému hry. Zároveň nám prinesú odpovede na otázniky, ktoré máme pred záverečnou nomináciou," povedal Javorčík v tlačovej správe.

"Bude to pre nás dobrá previerka. Už v týchto zápasoch sa musíme zomknúť ako kolektív. Budeme sa snažiť vyhrať, pred šampionátom to bude dôležité. Nech nás to dobre naštartuje. Podpora fanúšikov je dôležité, pretože hráčom dodáva energiu, keď už nevládzu," povedal sedemnásťročný brankár Juraj Sklenár.

Tréner Javorčík nedáva svojim zverencom pred turnajom jasný cieľ: "Nemáme stanovený minimálny ani maximálny. Chceme na turnaji predvádzať dobrú hru v každom zápase, byť sebavedomí a dosiahnuť čo najviac víťazstiev." Nebudú to mať však vôbec ľahké, mladých Slovákov čakajú v A-skupine duely s Kanadou, Fínskom, Švajčiarskom a Lotyšskom. V "B-éčku" sa predstavia Švédsko, USA, Rusko, Česko a Bielorusko.

Všetky zápasy Slovenska odvysiela v priamom prenose RTVS. Prenosy sa budú vysielať aj v Kanade, USA, Švédsku, Fínsku a prostredníctvom oficiálneho kanála Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) do celého sveta. Organizátorov teší aj fakt, že týždeň pred štartom podujatia sú vypredané vstupenky na duel SR - Kanada. K dispozícii sú vstupenky na ďalšie zápasy domáceho celku. Diváci zaplatia za celodennú na základnú skupinu 7 eur, za dni so štvrťfinálovým a semifinálovým programom o jedno viac. Vstupenky na súboje o medaily stoja 10 eur. Na jednotlivé súboje sa dá dostať od 4 eur.

Prehľad všetkých prípravných zápasov pred MS hráčov do 18 rokov na Slovensku:

piatok 7. apríla: Rusko - Lotyšsko (Bratislava - ZŠ Petržalka, 19.00)
sobota 8. apríla: Slovensko - Česko (Žilina, 13.30), Bielorusko - Švajčiarsko (Piešťany, 17.00)
nedeľa 9. apríla: Kanada - Rusko (Bratislava - ZŠ Ondreja Nepelu, 15.30)
pondelok 10. apríla: Fínsko - USA (Spišská Nová Ves, 15.30), Kanada - Švajčiarsko (Piešťany, 17.00), Lotyšsko - Dukla Trenčín (Trenčín, 19.00), Slovensko - Švédsko (Poprad, 19.30)