Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hokej-MS20: Slováci o rok v skupine s Rusmi, USA, Kanadou a Lotyšskom

Fínsky hokejista Sebastian Aho (uprostred) strieľa gól brankárovi Slovenska Adamovi Húskovi (druhý zľava) v zápase B-skupiny Slovensko - Fínska na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Helsinkách 30. decembra 2015. Vpravo sa prizerá Christián Jaroš, vľavo Adrián Sloboda. Foto: TASR/AP

Budúcoročný svetový šampionát hokejistov do 20 rokov sa bude konať v Kanade.

Bratislava 6. januára (Teraz.sk/TASR) - Na budúcoročných MS hráčov do 20 rokov v Kanade (26. decembra 2016 - 5. januára 2017) sa slovenskí hokejisti stretnú v základnej B-skupine s obhajcom striebra Ruskom, bronzovými Spojenými štátmi, domácou Kanadou a nováčikom elitnej kategórie Lotyšskom. O zložení skupín rozhodlo konečné poradie na práve skončenom šampionáte v v Helsinkách, kde zverenci trénera Ernesta Bokroša obsadili siedme miesto.

S Rusmi sa Slováci stretli už na tohtoročných MS. Vo svojom záverečnom vystúpení v základnej skupine prehrali so Zbornou 1:2. Už pred zápasom bolo jasné, že zverenci trénera Ernesta Bokroša postúpili do štvrťfinále šampionátu zo štvrtého miesta v skupine. V zápase o postup do semifinále narazili na Švédov, s ktorými dostali výprask 0:6. Mladí slovenskí reprezentanti odohrajú svoje zápasy na MS 2017 v základnej B-skupine v Toronte.

V A-skupine na seba narazia čerství svetoví šampióni z Fínska, porazený tím v boji o bronz Švédsko, Česká republika, Dánsko a Švajčiarsko, ktoré vyšlo víťazne v súboji o záchranu s Bieloruskom. Zápasy A-skupiny uvidia diváci v kanadskom Montreale.

Svetový šampionát hráčov do 20 rokov sa konal v Toronte a Montreale aj v roku 2015. Slováci majú naň krásne spomienky, keď získali v Toronte senzačne bronzové medaily. Kanadský národný tím odohrá zápasy základnej skupiny tentoraz v Toronte. Odohrajú sa tu aj dva štvrťfinálové zápasy. V Montreale sa budú hrať zápasy základnej A-skupiny, dva zvyšné štvrťfinálové zápasy a tentoraz oba semifinálové duely aj finále.

Informácie priniesla oficiálna stránka IIHF.

Konečné poradie juniorských MS 2016 v Helsinkách
1.Fínsko, 2.Rusko, 3.USA, 4.Švédsko, 5.ČR, 6.Kanada, 7. SLOVENSKO, 8.Dánsko, 9.Švajčiarsko, 10. Bielorusko - - zostúpilo do I. divízie MS

Skupina A (Montreal): Fínsko, Švédsko, Česko, Dánsko, Švajčiarsko
Skupina B (Toronto): Rusko, USA, Kanada, SLOVENSKO, Lotyšsko