Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

O Ďalogovom pokračovaní na MS sa rozhodne v najbližších dňoch

Na snímke zranený slovenský obranca Marek Ďaloga leží na ľadovej ploche počas zápasu základnej A-skupiny Slovensko - Fínsko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 11. mája 2019. Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročný obranca nedohral duel s Fínskom a o jeho budúcnosti na šampionáte sa rozhodne v najbližších dňoch.

Košice 12. mája (TASR) - Stav slovenského hokejového reprezentanta Mareka Ďalogu budú lekári aj naďalej sledovať. O jeho osude sa rozhodne v najbližších dňoch, no určite nenastúpi do zápasu s Kanadou (pondelok 20.15 h). Útočník Libor Hudáček je už v poriadku a lekár slovenskej výpravy Ján Grauzel jeho štart odporučil realizačnému tímu. Proti "javorovým listom" sa do bránky postaví Patrik Rybár.

Ďaloga musel podstúpiť zákrok v nemocnici po tom, čo ho pri sobotňajšej prehre na MS s Fínskom (2:4) zasiahol puk do tváre. Tridsaťročný obranca duel nedohral a zostal v nemocnici na pozorovaní. "Budeme ho sledovať, čakajú ho ešte nejaké vyšetrenia. Utrpel poranenie tvárovej časti, ďalšie zranenia sa vylúčili. Libor Hudáček je v poriadku, jeho štart som odporučil, nominácia je už na tréneroch," uviedol Grauzel.

Ďaloga určite nenastúpi v pondelok proti Kanade, či na turnaji ešte bude hrať, to v tejto chvíli nie je jasné. "Nechcem jeho zranenie špecifikovať pre prípad, že by ešte hral. Musíme byť optimisti," dodal Grauzel.

Stav ostatných hráčov je dobrý, nikto nemá vážnejšie problémy. Pripravení proti Kanade budú aj Erik Černák, ktorý rovnako ako Ďaloga utrpel tržnú ranu na tvári, a aj Adam Liška. Devätnásťročný útočník mal po "sekere" od jedného z hráčov USA poranený prst. "Liška utrpel včera podvrtnutie malého kĺbu v oblasti ruky. Po zápase absolvoval röntgenové vyšetrenie, ktoré vylúčilo zlomeninu. Dnes sa cíti dobre, spravíme nejakú fixáciu a veríme, že bude môcť nastúpiť v najbližšom zápase. Černák utrpel tržnú ranu na hornej pere, ktorú mu ošetrili priamo na štadióne. Neovplyvnilo to jeho ďalšiu účasť v zápase a nemalo by ani najbližšie dni. Ostatní hráči sú až na menšie šrámy v poriadku," povedal Grauzel pre TASR.

Po náročnom dvojzápase s USA (4:1) a Fínskom (2:4) figurovali na nedeľňajšom popoludňajšom tréningu na ľade len siedmi hráči, ostatní sa pripravovali individuálne v posilňovni. Okrem brankárov Patrika Rybára a Denisa Godlu si korčule obuli obrancovia Michal Čajkovský a Patrik Koch a útočníci Róbert Lantoši, Dávid Bondra a Hudáček. "Myslím si, že nálada v tíme je dobrá. Zvládli sme jeden z dvoch ťažkých súbojov, sme za to vďační a veríme, že od toho sa odrazíme ďalej. Voľný deň padol vhod, človek potrebuje dobiť baterky, aby bol pripravený na ďalší zápas. Som rád, že tu môžem byť a užívam si každú chvíľku," povedal Lantoši.

Rybár prezradil, že v zápase s Kanadou sa postaví do bránky opäť on. "Nebola dohoda, že to bude takto. Rozhodlo sa o prvých dvoch zápasoch, aby sa videlo, ako to pôjde a teraz je na mne, aby som išiel hrať s Kanadou a uvidíme, ako to pôjde ďalej," povedal. Dvadsaťpäťročný brankár si myslí, že duel proti druhému zámorskému súperovi bude náročnejší ako ten s USA (4:1). "Bude to ešte lepší súper, pretože budú zvyknutí na ľad a už sa trošku aklimatizovali. Bude to ťažšie, musíme sa na to dobre pripraviť a hrať našu hru," dodal.