Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti SR chcú na domácom Kaufland Cupe uspieť

Na snímke reprezentačný tréner Craig Ramsay so svojimi zverencami počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie. Foto: TASR - Martin Baumann

Na bratislavskom ľade zimného štadióna Ondreja Nepelu sa slovenskí hokejisti predstavia po dvoch rokoch. Naposledy na ňom hrali v prípravných zápasoch pred MS v Kolíne proti Fínsku a Francúzsku.

Bratislava 6. februára (TASR) - Premiérový ročník turnaja Kaufland Cup v Bratislave bude pre slovenských hokejistov treťou konfrontáciou v rámci prípravy na májový svetový šampionát v Košiciach. V súčte zápasov z Nemeckého a Švajčiarskeho pohára majú na konte tri prehry a dve víťazstvá, túto bilanciu by v dueloch proti Bielorusku (7. februára 18.00 h) a Rusku (9. februára 16.00 h) radi vylepšili.

Slováci po tesných prehrách so Švajčiarskom 2:3 a olympijským tímom Ruska 1:2 zakončili novembrový turnaj v Nemecku triumfom nad domácim výberom 2:0. V decembri vo švajčiarskom Luzerne prišla proti olympijskému tímu Ruska opäť prehra 1:2, Rakúsko zverenci Craiga Ramsayho zdolali 6:1. "Hrali sme s Ruskom už dvakrát v tejto sezóne, vždy sme o gól prehrali. Dúfam, že do tretice ich zdoláme," uviedol generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Z hráčov, ktorí figurujú v nominácii na Kaufland Cup, si všetky tieto zápasy pamätajú brankár Andrej Košarišťan, obrancovia Martin Chovan a Mislav Rosandič a útočníci Radovan Puliš s Róbertom Lantošim. Po druhý raz za sebou sa v nominácii objavil útočník Michal Chovan, tretí najproduktívnejší hráč Tipsport Ligy a zároveň najlepší nahrávač súťaže. "Ja sa na turnaj veľmi teším. Každý hráč chce ukázať čo v ňom je. Budeme sa snažiť uhrať čo najlepší výsledok," povedal Chovan. Slováci najskôr otvoria turnaj zápasom proti Bielorusku, v sobotu si zmerajú sily s olympijským tímom Ruska. "Dnes je každý súper na medzinárodnom fóre dobrý. Musíme hrať rýchlo, tlačiť sa do brány a dobre brániť. Bolo by pekné vyhrať doma, my pre to urobíme všetko," dodal Chovan.

Okrem skúsených hráčov ako Sersen, Hudáček, či Špirko, dostanú príležitosť aj mladíci. Obranca Martin Fehérváry a útočník Adam Liška reprezentovali Slovensko na prelome rokov na MS dvadsaťročných v Kanade, teraz im dal tréner Craig Ramsay šancu aj v A-tíme. Kým Fehérváry má za sebou už aj jeden seniorský svetový šampionát, Liška si na Kaufland Cupe odbije medzi mužmi premiéru. "Teším sa na to, že spoznám nových ľudí a našich reprezentantov, o čom som sníval, keď som bol malý. Pre každého je sen hrať v reprezentácii, takže sa na to veľmi teším. Je pre mňa česť hrať za Slovensko a som rád, že som dostal pozvánku. Keď som tu, chcem byť plnohodnotný člen tímu a pobiť sa o šancu ísť na šampionát. Uvidíme, čo to dá," uviedol Liška.

O MS má veľkú šancu zabojovať aj Fehérváry, pred domácimi divákmi by si želal zvíťaziť v oboch zápasoch: "Som rád, že som dostal túto pozvánku. Verím, že sa trénerom ukážem v čo najlepšom svetle. Dúfal som, že pozvánku dostanem, rovnako ako aj Adam Liška, ktorý si ju zaslúžil za výkony, ktoré podával v sezóne. Neviem, ako budú vyzerať súperi, ale určite budú predvádzať moderný hokej," uviedol Feherváry a dodal: "Verím, že v oboch zápasoch zvíťazíme." Tréner Slovenska má k dispozícii rovnomerne zložený tím, nechýba mu mix mladíckej dravosti a skúsenosti. "Je dobré, že máme v tíme starších aj mladších. Divákom chceme na domácom ľade ukázať dobré výkony. Potrebujeme hráčov vidieť v zápasoch, na tréningu sa javili veľmi dobre," uviedol Ramsay.

Na bratislavskom ľade zimného štadióna Ondreja Nepelu sa slovenskí hokejisti predstavia po dvoch rokoch. Naposledy na ňom hrali v prípravných zápasoch pred MS v Kolíne proti Fínsku a Francúzsku.

Nominácia hokejovej reprezentácie SR na Kaufland Cup v Bratislave:


brankári: Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, 2 zápasy / 0 gólov), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 20/0)
obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/Rus., KHL, 46/5), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň/ČR, 71/8), Patrik Koch (HC Košice, 2/0), Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping/ Švéd., 16/1), Martin Chovan (HC 07 Detva, 3/0), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg/Rak., EBEL, 20/0), Mislav Rosandič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 9/0), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava/KHL, 112/9)
útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 2/1), Libor Hudáček (Bílí Tygři Liberec/ČR, 92/20), Michal Chovan (HKM Zvolen, 6/1), Milan Kytnár (HKM Zvolen,11/0), Patrik Lamper (HC Slovan Bratislava/KHL, 10/2), Róbert Lantoši (HK Nitra, 3/0), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL, 0/0), Dávid Bondra (HK Poprad, 19/4), Matej Paulovič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 16/2), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 8/2), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL, 12/0), Rastislav Špirko (HKM Zvolen, 40/4)

Nominácia Bieloruska na Kaufland Cup:


brankári: Michail Karnauchov (Dinamo Minsk/KHL), Dmitrij Miľčakov (Plzeň/ČR)
obrancovia: Andrej Antonov (Junosť Minsk), Daniil Bokun (Šachťor Soligorsk), Pavel Vorobej (Sibir Novosibirsk/KHL), Roman Ďukov (Lada Togliatti/VHL), Oleg Jevenko, Dmitrij Znacharenko (obaja Dinamo Minsk/KHL), Nikita Kryskin, Michail Choromando (obaja Neman Grodno)
útočníci: Andrej Belevič (Dinamo Molodečno), Artur Gavrus, Ivan Drozdov, Alexander Kogaľov, Iľja Litvinov, Maxim Parfejevec, Andrej Stepanov (všetci Dinamo Minsk/KHL), Arťom Demkov (Šachťor Soligorsk), Sergej Drozd (Junosť Minsk), Danila Karabaň (Hviezda Čechov/VHL), Arťom Kislij, Alexander Maľavko, Sergej Maľavko, Nikita Remezov (všetci Neman Grodno)

Nominácia Ruska na Kaufland Cup:


brankári: Ivan Bočarov (Dinamo Moskva), Vasilij Demčenko (Traktor Čeľabinsk), Amir Miftachov (Bars Kazaň)
obrancovia: Alexander Bryncev, Damir Šaripzjanov (obaja Neftechimik Nižnekamsk), Jegor Rykov, Zijat Paigin (obaja HC Soči), Jaroslav Dyblenko (Spartak Moskva), Iľja Morozov (Sibir Novosibirsk), Alexander Romanov (CSKA Moskva), Vadim Kudako (Severstaľ Čerepovec), Vladislav Sjomin (SKA Petrohrad)
útočníci: Arťom Fiodorov, Alexander Chochlačov (obaja Spartak Moskva), Danil Jurtajkin (Lokomotiv Jaroslavľ), Kirill Semionov (Avangard Omsk), Vitalij Kravcov, Alexander Šarov (obaja Traktor Čeľabinsk), Vladimir Tkačov (Salavat Julajev Ufa), Michail Malcev (SKA Petrohrad), Nikita Michajlov (Sibir Novosibirsk), Vladimir Brjukvin (Dinamo Moskva), Arťom Švec-Rogovoj (Viťaz Podolsk), Andrej Čibisov (Metallurg Magnitogorsk), Arťom Michejev (AK Bars Kazaň)

Program zápasov Kaufland Cupu:

štvrtok 7. februára o 18.00 h SLOVENSKO - Bielorusko
piatok 8. februára o 18.00 h Rusko – Bielorusko
sobota 9. februára o 16.00 h SLOVENSKO – Olympijský tím Rusko