Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Žilina zaknihovala ďalšiu prehru, brankár Košíc vychytal nulu

Na snímke radosť hokejistov HC Košice, ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Hokejisti Žiliny mimo zápasu s dvadsiatkou nevyhrali ani ôsmy zápas v sezóne.

Žilina 30. septembra (TASR) - Rozhodca Müllner dvakrát po sebe v úvode zápasu vylúčil žilinských hráčov. Košičania však ani jednu z dvoch presilových hier nevyužili, pretože Landsman si zastal svoje miesto a všetky pokusy súpera zlikvidoval. Svoju početnú výhodu následne nevyužili ani Žilinčania a na svetelnej tabuli stále svietil bezgólový stav. Do konca tretiny sa toho na ľade veľa neudialo, viac z hry síce mali domáci, ale Melicherčík rovnako ako Landsman chytal spoľahlivo.

V prostrednej časti Košice zvýšili tempo, už v šestnástej sekunde unikol Bartánus a pomedzi Landsmanove betóny otvoril skóre stretnutia. Na druhej strane mohol vyrovnať Kristek, ale po prihrávke Procházku trafil zblízka pravú žrď. V 25. minúte viedli Košice o dva góly, keď po zakončení Jenčíka prepadol puk za chrbát žilinského brankára. V ďalšom priebehu si hostia kontrolovali svoj náskok a na ľade sa veľa nedialo. Domáci mali ideálnu možnosť vrátiť sa do zápasu až v závere tretiny, ale 108 sekúnd dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov nedokázali využiť.

Na začiatku tretej tretiny dostali domáci ďalšiu možnosť presilovky, ani teraz však recept na Melicherčíka nenašli. Odvtedy boli vpredu úplne bezzubí a Košice bez problémov kontrolovali priebeh duelu. Navyše v 54. minúte pridal svoj druhý gól Bartánus a necelé tri minúty pred koncom uzavrel na konečných 4:0 Kolena. Žilina mimo zápasu s dvadsiatkou nevyhrala ani ôsmy zápas v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Góly:
21. M. Bartánus, 25. Jenčík (Hinďoš), 54. M. Bartánus (Hrnka, Štrbák) 58. M. Kolena (A. Jánošík, Philipp). Rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 516 divákov

Hlasy po zápase:
Martin Groma, tréner Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili dobre, kontrolovali sme stredné pásmo a súpera nepúšťali do prečíslenia. Žiaľ, hneď na začiatku druhej tretiny sme dostali z brejku gól po individuálnej chybe. Vzápätí sa súper presadil znova a dostal sa na koňa. Odvtedy hral dobre v defenzíve, prehusťoval stredné pásmo. A v závere po ďalších dvoch našich chybách prikrášlil víťazstvo."
Anton Tomko, tréner Košíc: "My sme sem prišli po náročnej sérii zápasov v úlohe favorita a dokázali sme ju zvládnuť. Vyhrali sme rozdielom štyroch gólov a berieme všetky tri body. Dôležité bolo, že sme za stavu 2:0 ubránili dlhé oslabenie o dvoch hráčov. Teší ma, že sme neinkasovali."