Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Namiesto Cardiffu sa na Tatranskom pohári predstaví Liptovský Mikuláš

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Waleský klub sa ospravedlnil pre pandemické obmedzenia pri cestovaní.

Poprad 16. augusta (TASR) - Na 74. ročníku Tatranského pohára (19.- 22. augusta) sa namiesto hráčov Cardiff Devils prestavia hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš. Waleský klub sa ospravedlnil pre pandemické obmedzenia pri cestovaní.

"Klub Cardiff Devils sa turnaja o Tatranský pohár v Poprade nezúčastní pre oneskorené príchody zahraničných hráčov do nášho klubu, ktoré boli spôsobené obmedzeniami vyplývajúcimi z pandémie," uviedol Cardiff v oficiálnom stanovisku.

Ponuku organizátorov prijal Liptovský Mikuláš. „Hneď, ako sme dostali telefonát od riaditeľa turnaja Ľudovíta Jurinyiho, sme slušne požiadali Sanok o zrušenie najbližšieho zápasu. Na budúci týždeň sme mali naplánovanú cestu do Česka, ale na tú tiež nemôžeme ísť v pôvodnom termíne. Bolo ťažké sa každému ospravedlňovať, ale všetci to pochopili a je to v poriadku. My budeme na svojom webe fanúšikov informovať o zmenenom programe. Tým, že je Tatranský pohár stavaný na párny počet účastníkov, tak sme vyšli Popradu v ústrety, aby ten nepárny počet nespôsobil veľké problémy,“ vyjadril sa športový riaditeľ Liptákov Vlastimil Škandera.

Som veľmi vďačný, ako nám v tejto situácii Liptovský Mikuláš pomohol. Táto doba je ťažká a takéto veci sa môžu udiať. Mikuláš si pre štart na turnaji zmenil svoj program prípravy, aby mohol prísť,“ uviedol Ľudovít Jurinyi pre hkpoprad.sk.

Program 74. ročníka Tatranského pohára:



A-skupina:

Štvrtok, 19. augusta:
HK Poprad - HK Spišská Nová Ves /19.00/

Piatok, 20. augusta: HK Spišská Nová Ves -HK 32 Liptovský Mikuláš /15.00/
Sobota, 21. augusta: HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš /19.00/


B-skupina:

Štvrtok, 19. augusta: HC 21 Prešov - HC Pustertal Wölfe /15.00/
Piatok, 20. augusta: HC 21 Prešov - Comarch Cracovia Krakov /19.00/
Sobota, 21. augusta: HC Pustertal Wölfe – Comarch Cracovia Krakov /15.00/
Nedeľa, 22. augusta: o 5. miesto /11.00/, o 3. miesto /15.00/, finále /19.00/