Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

VIDEO: O Stanleyho pohár vo finále zabojujú San Jose a Pittsburgh

Na snímke fanúšikovia Penguins pózujú v hľadisku s napodobeninou Stanleyho pohára počas siedmeho zápasu play off Východnej konferencie hokejovej NHL Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning (2:1) v noci na 27. mája 2016. Foto: TASR/AP

Penguins v rozhodujúcom siedmom dueli finále play off Východnej konferencie zdolali Tampu Bay 2:1 a sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

New York 27. mája (TASR) - Hokejisti Pittsburghu postúpili do finále zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom dueli finále play off Východnej konferencie zdolali Tampu Bay 2:1 a sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Hrdinom kľúčového duelu bol domáci útočník Bryan Rust, ktorý strelil oba góly svojho tímu.

Hokejisti Pittsburghu Penguins sa tešia z postupu do finále o Stanley Cup po víťazstve v rozhodujúcom siedmom dueli finále play off Východnej konferencie NHL proti Tampe Bay vo štvrtok 26. mája 2016 v Pittsburghu.
Foto: TASR/AP


Penguins si vo finálovom súboji o Stanleyho pohár zmerajú sily so San Jose, séria hraná na štyri víťazstvá sa začína v pondelok na ich ľade.

Na snímke brankári oboch mužstiev, vľavo gólman Penguins Matt Murray, vpravo brankár Lightning Andrej Vasilevskij po siedmom zápase finále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Pittsburgh - Tampa Bay 2:1 v noci na 27. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Pittsburgh si zahrá o prestížnu trofej, ktorú doteraz získal v klubovej histórii trikrát, po prvý raz od roku 2009. Rozhodol o tom siedmy duel konferenčného finále, ktorý mali Penguins od úvodu plne pod kontrolou. Boli aktívnejší, súpera prestrieľali v pomere 39:17. Všetky tri góly padli v prostrednej časti hry. Skóre otvoril nováčik Rust v 22. minúte po presnej prihrávke od Chrisa Kunitza. Hostia kontrovali v polovici zápasu, keď svoj piaty gól v tohtoročnom play off zaznamenal Jonathan Drouin. O 30 sekúnd neskôr sa však druhýkrát v dueli presadil Rust a Penguins si už postupový triumf nenechali vziať.



Pittsburghu sa tak podaril dokonalý obrat, keď v sérii prehrával 2:3 na zápasy. Víťazstvom 5:2 na ľade Tampy si vynútil siedmy duel, ktorý v noci na piatok dokonale ovládol. "Myslím, že to bol náš najvyrovnanejší výkon v sezóne. Hráči počas 60 minút odviedli maximum a presne to, na čom sme sa pred zápasom dohodli," hodnotil duel tréner Mike Sullivan, ktorý v decembri vystriedal na striedačke odvolaného Mikea Johnstona. Penguins na ceste do finále postupne vyradili New York Rangers (v piatich zápasoch), víťaza základnej časti z Washingtonu (v šiestich) a napokon aj Tampu. "My sa nikdy nevzdávame. Máme dôveru v samých seba. Otočiť sériu nikdy nie je jednoduché. Nám sa to však podarilo a teraz nás čaká hlavná výzva," vravel kapitán Penguins Sidney Crosby.



Tampa Bay nezopakuje účasť vo vlaňajšom finále, v ktorom prehrala s Chicagom 2:4 na zápasy. Lightning v kľúčovom súboji nepomohol ani návrat kapitána Stevena Stamkosa do zostavy. Ten pre krvné zrazeniny v nohe vynechal osem týždňov akcie. V noci na piatok odohral 11:55 min a mal dve strely. "Súper hral počas celej série lepší hokej a zaslúžene postúpil. My sme boli blízko, žiaľ, na finále sme nedosiahli," smútil po vyradení obranca Tampy Anton Stralman.

NHL - play off - 3. kolo

siedmy zápas finále Východnej konferencie

PITTSBURGH PENGUINS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)



Góly: 22. Rust (Kunitz, Malkin), 31. Rust (Lovejoy, Malkin) - 30. Drouin (Filppula, Hedman). Brankári: Murray - Vasilevskij, strely na bránku: 39:17, 18.638 divákov

/konečný stav série: 4:3, postúpil Pittsburgh/


Finálová séria


Finálová séria o Stanleyho pohár medzi hokejistami Pittsburghu Penguins a San Jose Sharks sa začne v pondelok 30. mája na ľade Pittsburghu. Kompetný program finále NHL, ktoré sa hrá na štyri víťazstvá, zverejnilo vedenie súťaže na svojom oficiálnom webe.

NHL - finále - program:

1. zápas, pondelok 30. mája: Pittsburgh - San Jose

2. zápas, streda 1. júna: Pittsburgh - San Jose

3. zápas, sobota 4. júna: San Jose - Pittsburgh

4. zápas, pondelok 6. júna: San Jose - Pittsburgh

*5. zápas, štvrtok 9. júna: Pittsburgh - San Jose

*6. zápas, nedeľa 12. júna: San Jose - Pittsburgh

*7. zápas, streda 15. júna: Pittsburgh - San Jose

Pozn: * - prípadné ďalšie zápasy