Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Janusa pozvánka prekvapila, v Krefelde chce potvrdiť výkony z klubu

Brankár Slovenska Jaroslav Janus, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťdeväťročný brankár si miestenku v tíme vyslúžil výkonmi v drese HC Litvínov v českej najvyššej súťaži.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Brankár Jaroslav Janus sa vrátil do slovenskej hokejovej reprezentácie po vyše roku. Pozvánka ho trochu prekvapila, no zároveň veľmi potešila a na Nemeckom pohári chce predviesť čo najlepšie výkony a ak sa podarí, pomôcť tímu turnaj vyhrať.

"Musím povedať, že ma to trošku aj prekvapilo, takže som sa veľmi potešil a veľmi si to vážim. Mám šancu ukázať, v akej som fazóne," povedal na pondelňajšom zraze v Bratislave.

Dvadsaťdeväťročný brankár si miestenku v tíme vyslúžil výkonmi v drese HC Litvínov v českej najvyššej súťaži. V 17 dueloch prebiehajúcej sezóny má priemer 2,17 inkasovaných gólov na zápas a 92,2% úspešnosť zákrokov. V posledných stretnutiach sa však klubu príliš nedarilo, keď trikrát prehral s tímami z dolnej polovice tabuľky a posledný Chomutov zdolal len tesne 2:1 po predĺžení.

Aj preto berie účasť na Nemeckom pohári ako nový impulz. "Stále je čo zlepšovať, myslím si, že posledné zápasy to nebolo ideálne. Ale reprezentácia je zase nový impulz a veľmi sa na to teším. Bude tu nová partia, noví chalani. Cieľ je vyhrať turnaj. Budú to ťažké zápasy, ale ideme tam s tým, že chceme podať kvalitné, vyrovnané výkony," uviedol.

V bránke sa bude striedať s reprezentačným nováčikom Andrejom Košarišťanom, ktorý podáva kvalitné výkony v Nových Zámkoch. Zatiaľ sa s ním nepozná a nikdy spolu nehrali, no Janus verí, že na turnaji im bude spolupráca fungovať. "Nepoznám ho, ale viem, že mal výborný štart a má dobrú sezónu. Verím, že mu to vydrží, dáme sa dokopy a na Nemeckom pohári potvrdíme formu. Možno sa od neho niečo naučím, prvýkrát sme spolu, prvýkrát pôjdeme na ľad, takže na prvom mieste bude komunikácia. Budeme sa snažiť spolupracovať, aby sa to ukázalo v zápasoch."

Aj keď je len začiatok novembra, už sa pomaly začína bojovať o miestenky na majstrovstvá sveta. V tejto sezóne je to o to špeciálnejšie, že šampionát sa uskutoční v Bratislave a Košiciach. "Ja to ale zatiaľ ani veľmi nevnímam. Sústredím sa na výkony v tíme, pretože vďaka nim sa dá dostať do reprezentácie. Pre mňa je to najdôležitejšie. A keď príde reprezentačný zraz, snažím sa byť v čo najlepšej forme, aby sa výkony z klubu preniesli do národného tímu," dodal Janus.