Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NEMECKÝ POHÁR: Tréner Švajčiarska berie do Augsburgu troch nováčikov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Šancu odkrútiť si reprezentačnú premiéru majú útočníci Yannick Herren (Lausanne HC), Noah Rod a Jeremy Wick (obaja Servette Ženeva).

Bern 27. októbra (TASR) - Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patrick Fischer nominoval na prvú akciu národného tímu v sezóne 2016/17 - Nemecký pohár v Augsburgu tucet hráčov, ktorí sa predstavili aj na májových MS v Rusku. Do 27-členného výberu sa dostali i traja nováčikovia, šancu odkrútiť si reprezentačnú premiéru majú útočníci Yannick Herren (Lausanne HC), Noah Rod a Jeremy Wick (obaja Servette Ženeva).

Fischer povolal do mužstva iba hráčov z domácej najvyššej súťaže NLA. Nominovaní hokejisti z Bernu, Fribourgu-Gottéron, Lugana a Zürichu, ktorí účinkujú aj v Lige majstrov, nebudú vzhľadom na enormnú fyzickú záťaž po dohode s klubmi štartovať v nedeľňajšom zápase so Slovenskom. Informovala o tom oficiálna internetová stránka Švajčiarskeho hokejového zväzu.

Helvéti vstúpia do turnaja piatkovým duelom s Kanadou, v druhom zápase sa na Štadióne Curta Frenzela stretnú v sobotu s domácim výberom Nemecka.

Nominácia Švajčiarska na Nemecký pohár 2016 v Augsburgu (1.-6. novembra)

Brankári: Robert Mayer (Servette Ženeva), Tobias Stephan (EV Zug)
Obrancovia: Eric Blum (SC Bern), Patrick Geering (ZSC Lions), Joël Genazzi (Lausanne HC), Raphael Diaz, Robin Grossmann, Timo Helbling, Dominik Schlumpf (všetci EV Zug), Romain Loeffel (Servette Ženeva), Yannick Rathgeb (Fribourg-Gottéron), Noah Schneeberger (HC Davos)
Útočníci: Andres Ambühl, Enzo Corvi, Mauro Jörg, Gregory Sciaroni (všetci HC Davos), Etienne Froidevaux, Yannick Herren (obaja Lausanne HC), Gaëtan Haas (EHC Biel), Gregory Hofmann, Julian Walker (obaja HC Lugano), Lino Martschini (EV Zug), Vincent Praplan (EHC Kloten), Noah Rod, Jeremy Wick (obaja Servette Ženeva), Reto Schäppi (ZSC Lions), Tristan Scherwey (SC Bern)