Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trenčín si opäť vylámal zuby, Banská Bystrica vyhrala aj do tretice

Hráči Banskej Bystrice Andrej Kudrna (vľavo) a Radomír Heizer sa tešia po góle v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica, 6. marca 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Postup do semifinále extraligy môžu Banskobystričania spečať už v sobotu opäť pod hradom Matúša Čáka, kde sa od 17.00 h odohrá štvrtý vzájomný duel oboch súperov.

Trenčín 6. marca (TASR) -Hokejisti HC'05 Banská Bystrica triumfovali aj v treťom štrvrťinále extraligovej play off na ľade Dukly Trenčín 3:2 a v sérii sa ujali vedenia 3:0 na zápasy. Postup do semifinále môžu spečaťiť už v sobotu opäť pod hradom Matúša Čáka, kde sa od 17.00 h odohrá štvrtý vzájomný duel oboch súperov.

Opatrný začiatok

V Trenčíne sa rovnako ako v úvodných dvoch dueloch pod Urpínom začalo opatrne. Domáci sa postupne osmelili a na koňa ich posadila 46-sekundová presilovka o dvoch hráčov. Síce v nej Košarišťana výrazne neohrozili, dostali sa do tempa. Koyš si v 9. minúte ideálne nakorčuľoval na os útočnej tretiny, prebral puk, no v samostatnom sóle cez dieru v bystrickej obrane mu efektné zakončenia nevyšlo. Dukla následne nevyužila ani ďalšiu početnú prevahu, hoci dorážky Staniena a Koyša si pýtali gól. Najviac vzruchu priniesol záver tretiny. V 19. minúte najskôr Kudrna prenikol poľahky po ľavom krídle cez Bokroša a krátkym blafákom do bekhendu prekonal Konráda - 0:1. Dvadsaťdeväť sekúnd pred koncom si to následne rozdali domáci Dudáš a hosťujúci Biro, čo rozprúdilo aj slušne zaplnené tribúny.

Pästný súboj hráča Trenčína Martina Dudáša (vľavo) s hráčom Banskej Bystrice Marekom Birom v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica, 6. marca 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Trápenie Trenčína

V druhom dejstve sa atraktívny hokej zmenil na márnu snahu domácich v tieni bystrického pozorného bránenia. Dukla sa nevedela presadiť cez útočnú modrú a hostia jej trápenie trestali. V 27. minúte po strele Bambúcha ešte zazvonila za Konrádom žŕdka, no už o minútu dorazil vyrazenú strelu Guimonda do bránky z bezprostrednej blízkosti White - 0:2. Najväčšiu drámu opäť priniesla až posledná minúta. Aktívne napádanie Fila prinútilo dovtedy nezlomnú defenzívu hostí k chybe, k puku sa na kruhu dostal Koyš a príklepom do pravého horného rohu vlial domácim potrebnú krv do žíl - 1:1. Tí mohli v závere aj vyrovnať, v stopercentnej príležitosti však Melichárek minul a Bokrošove sólo zneškodnil Košarišťan.

Fanúšikovia Dukly Trenčín v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica, 6. marca 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Rozhodol Kousalík

Domáci, pokropení živou vodou, začali tretiu tretinu ako z partesu. Košarišťan sa obracal na všetky strany, no v 43. minúte druhýkrát kapituloval, keď ho presne mierenou strelou prekonal Filo - 2:2. Vyrovnávajúci gól prebudil domáce tribúny a Trenčania hnaní dopredu zvýšili početnosť streľby. Ďalší priebeh priniesol obojstranne vyrovnaný hokej, v 57. minúte však vyletela Koyšova hokejka vysoko do Kafkovej tváre a útočník domácich dostal štvotminútový trest. Dukla úspešne odolávala, 51 sekúnd pred koncom však Kousalík prestrelil Konráda a výrazne priblížil Bystricu k semifinále.

Hráč Banskej Bystrice Petr Kousalík sa teší po víťaznom góle v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica, 6. marca 2015 v Trenčín.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
.
3. štvrťfinále

Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly:
40. Koyš (Filo), 43. Filo (Habšuda, Stantien) - 9. Kudrna (Bambúch), 28. White (Handzuš, Guimond), 60. Kousalík (Kafka, Heizer). Rozhodovali: D. Konc, Kubuš - Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 7:8 navyše Dudáš 10 min za údery - Biro 10 min za údery, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3891 divákov

/na zápasy 0:3/

Dukla Trenčín: Konrád - Bokroš, Kozák, Andersons, Dudáš, Habšuda, Novajovský, Hochcel - Melichárek, Nemec, Šišovský - Petrovický, Hlinka, Mikula - Filo, Stantien, Koyš - Daniška, Zlocha, Hudec

HC'05 Banská Bystrica: Košarišťan - Rosandič, Gründling, Bambúch, Kousalík, Guimond, Biro - Kudrna, Hanzduš, Hudec - Surový, Kytnár, White - Handlovský, Heizer, Kafka - Matoušek, Zigo, Kadura - Lamper

Hlasy po zápase:

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Nepremenili sme presilové hry v prvej tretine, no za stavu 0:2 sa chalani zdvihli. Vyrovnali sme a v tretej tretine sme mohli dať aj gól navyše. Čo sa stalo potom, komentovať nebudem, pretože už jednu pokutu som dostal. Nebudem tu nikoho dotovať. Ten, kto to videl, vie, o čom hovorím."

Branislav Konrád, brankár Trenčína: "Bojovali sme. Od začiatku zápasu sme boli lepší, bohužiaľ, oni nám zase dali góly v presilovkách, a to rozhodlo. Verím, že to nebol posledný domáci zápas. Ukázali sme, že dá sa s nimi hrať. Škoda, tretí gól nemal padnúť, mal som to proste chytiť. Je to 0:3 na zápasy, bude to ťažké, ale zbrane neskladáme. Ideme bojovať ďalej."

Martin Filo, útočník Trenčína, v zápase 1+1: "Starší chlapci nám povedia, že aj takáto nepriaznivá séria sa dá otočiť, veď majú s tým skúsenosti. Je to o psychike, nie o fyzických silách. Zajtra je nový deň, musíme to spraviť a vyhrať."

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Bolo to veľmi náročné stretnutie pre oba tímy. Pre nás bolo dôležité, že sme ustáli oslabenia v prvej tretine. Dostali sme sa do vedenia, zvýšili sme na 2:0. Bohužiaľ, individuálna chyba pred koncom druhej tretiny vliala domácim sily a v tretej sa pustili do nás. Prežívali sme veľmi ťažké chvíle, ale oklepali sme sa a nakoniec sme zápas dotiahli do víťazného konca."



Petr Kousalík, obranca B. Bystrica a autor víťazného gólu: "Dve tretiny sme hrali, čo sme potrebovali, držali sme sa. Po našej veľkej chybe sme však inkasovali prvý gól a na začiatku tretej tretiny aj vyrovnávajúci. Domáci potom mali navrch, ale našťastie sme to ustáli a závere rozhodli."
.
Tréner hokejovej reprezentácie SR Vladimír Vůjtek (vľavo) sleduje v hľadisku tretí zápas štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica, 6. marca 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa