Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Preisinger pokračuje v Plzni, Vlasák: Je platný hráč aj do defenzívy

Miroslav Preisinger (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Pôvodne to vyzeralo, že sa 27-ročný Preisinger po troch sezónach s Plzňou rozlúči, nakoniec ale v klube zotrval.

Plzeň 26. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Miroslav Preisinger sa napriek posezónnym predpokladom dohodol s vedením HC Škoda Plzeň na pokračovaní spolupráce a zostane tak naďalej v českej extralige.

Pôvodne to vyzeralo, že sa 27-ročný Preisinger po troch sezónach s Plzňou rozlúči, nakoniec ale v klube zotrval. "Vyskytli sa nejaké problémy so zdravotným stavom Ryana Hollwega a po odchode Filipa Přikryla sme chceli ešte doplniť káder. Miro u nás tri roky bol a odviedol veľmi solídnu robotu, je platný hráč i pre defenzívnu prácu i do oslabení. Spoluprácu vítal a bol rád, že bude opäť súčasť tímu," uviedol pre klubový web Tomáš Vlasák, športový manažér HC Škoda Plzeň.

Slovenský útočník začínal s hokejom v Slovane Bratislave, neskôr v jeho drese okúsil aj KHL. Okrem toho pôsobil v kanadskej juniorke v tíme Sarnia Sting, hral za Skalicu, Banskú Bystricu, s Plzňou vybojoval dva ligové bronzy. V modro-bielom drese odohral okrúhlych 150 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal 28 asistencií. V minulom ročníku si pripísal gól a 10 asistencií v 45 dueloch základnej časti a play off.

Podľa portálu hokej.cz by mal klub z Plzne čoskoro predstaviť nového brankára. Podľa vyjadrenia trénera Ladislava Čiháka má byť v hre príchod nemenovaného slovenského brankára, špekuluje sa o Jánovi Lacovi.