Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Radnica L.Mikuláša odvrátila hroziaci krach mestského hokejového klubu

Ivan Droppa, archívne foto. Foto: TASR/František Iván

Nový predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MHk 32 Liptovský Mikuláš Ivan Droppa vyjadril v reakcii presvedčenie, že je to jasný signál úprimného záujmu vedenia mesta.

Liptovský Mikuláš 27. mája (TASR) – Liptovskomikulášske mestské zastupiteľstvo schválilo na svojom mimoriadnom zasadnutí zvýšenie základného imania mestského hokejového klubu. Predpokladané záporné vlastné imanie vo výške 36.000 eur má odstrániť nepeňažný vklad vo forme pozemku v hodnote 39.400 eur.

"V tejto situácii nám nezostávalo nič iné, iba neodkladne zachrániť náš mestský hokejový klub stojaci na pokraji krachu. Dlhodobo sa nachádza v zlej finančnej situácii a po prijatí novely zákona o reštrukturalizácii by mu doslova hrozila veľmi rýchla likvidácia," vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Nedávno ustanovený nový predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MHk 32 Liptovský Mikuláš Ivan Droppa vyjadril v reakcii presvedčenie, že je to jasný signál úprimného záujmu vedenia mesta o ďalšiu budúcnosť a perspektívy rozvoja najpopulárnejšieho športu v metropole horného Liptova.