Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Šéf SZĽH Martin Kohút bilancoval: Zmenila sa dôvera v hnutí

Z tlačovej konferencie s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Martinom Kohútom (na snímke) pri príležitosti 100 dní svojho pôsobenia vo funkcii 29. septembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Za uplynulé mesiace sa výrazne zmenila dôvera vo vnútri hokejového hnutia a znesvárené strany zanechali intrigy. Tak zhodnotil prvých 100 dní jeho pôsobenia vo funkcii prezident SZĽH Martin Kohút.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Za uplynulé mesiace sa výrazne zmenila dôvera vo vnútri hokejového hnutia, znesvárené strany zanechali intrigy a hádky a začali sa konečne venovať tomu, ako hokeju pomôcť.

Tak zhodnotil prvých 100 dní jeho pôsobenia vo funkcii prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.



"Myslím si, že zväz prešiel obrovskou cestou, rovnako sa to dá povedať o všetkých členoch výkonného výboru a zamestnancoch zväzu. Verím, že v najbližších 10-12 mesiacoch aj ľudia vonku postrehnú, že sa niečo zmenilo. Najmä sa výrazne zmenila dôvera vo vnútri. Vo výkonnom výbore už všetky strany, ktoré boli ešte nedávno v spore, pochopili, že sa nebudeme baviť o intrigách a hádkach, ale o tom, ako hokeju pomôcť. Samozrejme, diskusia je stále búrlivá, ale na konci pri hlasovaní to vyzerá jednotne. Vždy prídeme k tomu, čo je dobré pre hokej a neriešime nejaké bočné či klubové záujmy," uviedol šéf slovenského hokeja na štvrtkovej tlačovej konferencii v tréningovom centre Zdena Cígera v Bratislave.



Jednou z najdôležitejších úloh nového vedenia SZĽH je rozvoj mládežníckeho hokeja na Slovensku. "Už pri prvých zasadnutiach výkonného výboru sme výrazne navŕšili objem finančných prostriedkov, ktoré pôjdu do mládežníckeho hokeja. Takisto chceme oveľa lepšie nastaviť systém motivácie, najmä motivácie klubov, aby práca s mládežou bola kvalitnejšia. Je to o vzdelávaní, kvalite, prístupe, práci s rodičmi, ktorí sú nevyhnutnou súčasťou celého procesu. Na základe toho pripravíme jednotlivé projekty, ktoré sa budeme snažiť implementovať. Na to bude slúžiť tzv. kancelária projektov. Ide aj o motiváciu trénerov a všetkých ľudí, ktorí s mládežou robia. Tých najkvalitnejších trénerov treba dať dole k deťom," zdôraznil Kohút, ktorý zároveň predstavil jednotlivé oddelenia SZĽH.



Najzaujímavejším je spomínaná projektová kancelária, kde dostanú príležitosť aj bývalí reprezentanti. "Michal Handzuš, Martin Cibák a Rastislav Staňa sú už v tíme a začali pracovať v konkrétnej oblasti. Ide celkovo o 17 oblastí, napríklad oblasť infraštruktúry, vzdelávania a prípravy koncepcií jednotlivých súťaží."