Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Skalica hlási existenčné problémy, Martinčič: Možno to zabalíme

Hokejisti Skalice Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skaličania deklarovali už pred niekoľkými mesiacmi veľké problémy.

Skalica 5. mája (TASR) - Budúcnosť hokejového extraligistu HK 36 Skalica je nejasná. Vedenie klubu sa denne zaoberá otázkami jeho ďalšej existencie a počíta aj s tou možnosťou, že na Záhorí príde najvyššia domáca súťaž o tradičnú hokejovú baštu.

Skaličania deklarovali už pred niekoľkými mesiacmi veľké problémy. Sezónu napokon zvládli, ukončili ju už vo februári na deviatej priečke, no za ten čas sa nikam neposunuli. Len sa potichu vytrácajú z extraligovej scény. "Skalica mlčí, nič nevie a rieši, čo vôbec bude v budúcnosti. Letná príprava sa u nás ruší, organizovať ju nebudeme, a to je jediné, čo nateraz vieme. Uvidíme, ako a či dáme niečo dokopy na začiatku súťaže," povedal pre TASR generálny manažér Tibor Martinčič.

Na Záhorí tak pod hlavičkou HK 36 nebude v lete trénovať nikto. Hoci ešte nie je nič definitívne, čelní predstavitelia klubu počítajú aj s najhoršou možnosťou. Tá zahŕňa skalický koniec v najvyššej súťaži. "Áno, aj toto je jeden z variantov. Témou dňa pre nás sú všetky možnosti nachádzajúce v rozpätí medzi tým, či Skalica skončí alebo vstúpi do nového ročníka. Definitíva zatiaľ nie je žiadna, máme len samé otázniky," dodal Martinčič.