Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dobrý výkon Slovanu na výhru s CSKA nestačil, rozhodla posledná minúta

Na snímke ľavička Slovana počas tretieho stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 25. februára 2016 v Bratislave. Uprostred v pozadí Miloš Říha. Zľava Andrej Šťastný, Marek Viedenský a vpravo Michal Sersen. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tretie štvrťfinále ponúklo od úvodu rýchly a dôrazný hokej.

Bratislava 25. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v treťom štvrťfinále play off KHL na domácom ľade s CSKA Moskva 1:2 a sú už iba krok od vypadnutia z vyraďovacej časti. V sérii prehrávajú 0:3 na zápasy.

Slovan sa po úvodnej bezgólovej polhodine dostal do vedenia v 33. minúte zásluhou Mareka Viedenského, no tesný náskok neudržal. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Petrov a o triumfe hostí rozhodol v poslednej minúte pri presilovke Da Costa.

Štvrté štvrťfinále je na programe v sobotu 27. februára o 17.00 h opäť na ľade Slovana Bratislava. Prípadný piaty duel sa odohrá v pondelok už na ľade ruského tímu.

Tretie štvrťfinále ponúklo od úvodu rýchly a dôrazný hokej. Prvú šancu si vypracoval Stoljarov, jeho strelou z pravej strany Brust chytil. Po následnej snahe o dorážku sa takmer zrodila prvá šarvátka. V 6. minúte sa CSKA dostalo do prečíslenia troch proti dvom, no Radulov nezachytil prihrávku. Slovan sa musel brániť aj naďalej. V 7. minúte išiel na trestnú Barker, ale domáci umne a obetavo vykrývali priestor pred Brustom a ten tak musel riešiť iba jednu nebezpečnú strelu z hokejky Denisova. Tempo hry nepoľavilo ani v ďalšom priebehu, i keď chýbali väčšie šance. V 12. minúte Sorokin na poslednú chvíľu stiahol betóny a nepustil za chrbát Kašparovu strelu, na druhej strane na dvakrát nepochodil Muršak. V 14. minúte mal veľkú šancu Skalický, ktorého šikovne uvoľnil zadovkou Nagy, ale z medzikružia Sorokina neprekonal. Potom si zahrali v početnej výhode aj domáci, dlho sa nevedeli nasťahovať do pásma a dostali sa len k jednej strele.



Hráči CSKA dostali v úvode druhej tretiny výbornú možnosť otvoriť skóre, keď po fauloch Surového a Miklíka hrali dve minúty piati proti trom. V útočnom pásme roztočili poriadny kolotoč, no ku gólu im chýbala presnejšia finálna prihrávka. "Belasí" sa navyše mohli spoľahnúť na opäť výborného Brusta. Moskovčania naďalej poriadne hrýzli a i v hre 5 na 5 zavreli súpera pred brankárom. Mimoriadne aktívny bol opäť Radulov, ktorý sa napriek veľkému dôrazu domácich obrancov dokázal odpútať a vytváral šance pre svojich spoluhráčov. Skóre však otvorili Slovanisti. V 33. minúte sa po chybe obrany hostí dostal na pravej strane k puku Kašpar, jeho krížna prihrávka prešla cez Nedorosta až na druhú stranu k voľnému Viedenskému a ten nemal problém trafiť odkrytú časť bránky - 1:0. Slovan pokračoval v aktivite, pomohla mu k tomu ďalšia presilovka a Sorokin si musel poradiť v krátkom slede s viacerými nepríjemnými strelami.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa musel brániť početnej presile aj v úvode tretieho dejstva a opäť úspešne. Moskovský tím však nepoľavil a útočil aj ďalej. Stále si však nevedel vypracovať čisté šance. Jeho tlak zastavil až v 49. minúte faul Stoljarova, ktorý nešetrne poslal na ľad Kundrátka. Slovan ponúknutú šancu na rozhodnutie nevyužil a pykal. V 56. minúte sa dostal medzi kruhmi k puku Petrov a vyrovnal na 1:1. Slovan sa nakoniec z premiérového triumfu v play off netešil, 45 sekúnd pred koncom rozhodol pri vylúčení Šťastného o triumfe hostí Da Costa.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Všetky tri zápasy mali podobný priebeh. Opäť sme urobili chyby. Zase sme museli vydržať veľa oslabení. Niektoré fauly boli zbytočné, no aj my sme mohli hrať viac presilových hier. Dnes však musím hráčov pochváliť, dali do toho, čo mohli. Bola tu neskutočná atmosféra, fantastickí diváci. Neskladáme zbrane a urobíme všetko pre to, aby sme sa ešte vrátili do Moskvy."

Marek Viedenský, útočník a strelec jediného gólu Slovana: "Zápas sme si pokazili sami s prispením niektorých vecí, ktoré sa bohužiaľ nedajú komentovať. Je to play off a dali sme iba jeden gól. Ja som mal ešte jednu šancu, keby som mal trochu silnejšie ruky, tak to možno dám. Prehrali sme a budeme nad tým premýšľať 20-30 minút. Play off nekončí, hrá sa na štyri víťazné zápasy, nevzdávame sa. Aj my môžeme otočiť z 0:3 na 4:3."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Je to veľká škoda. Myslím si, že sme neboli horší tím, ale nedokázali sme to dotiahnuť do konca. To je rozhodujúci faktor. Musíme bojovať, o tom je šport. Posledný krok je najťažší a my im to nedáme len tak."

Ľubomír Višňovský

Dmitrij Kvartalnov, tréner CSKA: "Dnes sme vyhrali ťažký zápas, mali sme aj šťastie. Hrali sme dobre, snažili sme sa a najlepšie nám vyšla posledná tretina."


1. kolo play off KHL - 3. štvrťfinále:

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly:
33. Viedenský (Nedorost, Kašpar) - 56. Petrov (Radulov, Kiselevič), 60. Da Costa (Kiselevič, Radulov). Rozhodovali: Boman, Bulanov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)
/stav série: 0:3/

zostavy:
Slovan Bratislava: Brust - Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Mihálik, Sersen, Švarný - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Nagy, Lušňák, Skalický - (Šiška)

CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Denisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Naumenkov - Radulov, Stoljarov, Platt - Telegin, Muršak, Kugryšev - Petrov, Da Costa, Mamin - Ľubimov, Andronov, Pihlström - (Svetlakov)