Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejistky SR preveria v Zeltwegu domáce Rakúšanky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Realizačný tím musel pre množstvo ospravedlneniek upraviť pôvodnú nomináciu, z rôznych dôvodov sa ospravedlnili viaceré hráčky.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu žien čaká po novembrovom Turnaji šiestich krajín v Budapešti druhá medzištátna akcia v sezóne. Zverenky trénera Jána Bezděka sa v sobotu a nedeľu v rakúskom Zeltwegu stretnú dvakrát s domácim výberom.

Realizačný tím musel pre množstvo ospravedlneniek upraviť pôvodnú nomináciu, z rôznych dôvodov sa ospravedlnili brankárka Štofanková i jej náhradníčka Rišianová, obrankyňa Cagáňová i náhradníčka Čarnoká a útočníčky Košecká, Staroňová, Suráková a Fáberová. Na ich miesto povolali útočníčky Čorňákovú a Ágoštonovú i brankárku Hrčkovú a útočníčkú Honečkovú, ktoré pôvodne ani neboli medzi náhradníčkami. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nominácia SR ženy na zápasy Rakúsko – SR v Zeltwegu (15. – 16. decembra):

Brankárky: Dominika Tabačková (HC ŠKP Bratislava), Adriana Hrčková (ŽHKm Zvolen)

Obrankyne: Tatiana Ištocyová, Barbora Králiková, Lucia Halušková (všetky HC ŠKP Bratislava), Lenka Čurmová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Patrície Mária Dzurinová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Lucia Záborská (MHK Martin)

Útočníčky: Petrnela Novotná (ŽHK Poprad), Janka Hlinková, Lucia Ištocyová, Iveta Klimášová, Tatiana Korenková, Radka Trebulová, Rebeka Honečková (všetky HC ŠKP Bratislava), Viktória Maskaľová (Malmö Redhawks, Švéd.), Alexandra Čorňáková (Ha Slávia Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Patrícia Ágoštonová (ŽHKm Zvolen/HKM Zvolen-mládež)

Program tímu SR ženy v Zeltwegu

sobota 15. decembra, 17.00 h:
Rakúsko - SR
nedeľa 16. decembra, 11.30 h: Rakúsko - SR