Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Trénerom brankárov pri reprezentácia SR do 16 rokov sa stal Staňa

Rastislav Staňa Foto: TASR/František Iván

Mladí slovenskí hokejisti sa od piatka predstavia na turnaji Wolfgang Rud Cup v Salzburgu, kde budú ich súpermi postupne rovesníci z Česka, Ruska a na záver o rok starší Rakúšania.

Salzburg 18. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov sa od piatka predstavia na turnaji Wolfgang Rud Cup v rakúskom Salzburgu, kde budú ich súpermi postupne rovesníci z Česka, Ruska a na záver o rok starší Rakúšania.

Zverenci trénera Tomáša Pšenku sa od utorka pripravovali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, vo štvrtok podvečer už mali absolvovať tréningovú dávku v Salzburgu na ľade miestnej Red Bull Akadémie. V realizačnom tíme SR "16" sa predstaví Rastislav Staňa, majster sveta z Göteborgu 2002 si vyskúša funkciu trénera brankárov.

Podujatie v bašte rakúskeho hokeja nesie od tohto roku názov po dlhoročnom funkcionárovi miestneho hokejového klubu, ktorý zomrel v apríli tohto roku vo veku 62 rokov. Jeho syn je trénerom mládeže v klube Red Bull Salzburg.

Informácie pochádzajú z oficiálnej internetovej stránky Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Nominácia SR "16" na turnaj Wolfgang Rud Cup v Salzburgu (19. - 21. augusta 2016)

Hráči: Juraj Eliáš, Ondrej Lukáčik, Matej Pálfy (HC Košice), Patrik Kozel, Michal Mrázik, Martin Pleva (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Michal Ganz, Dominik Sojka (HC ‘05 Banská Bystrica), Dominik Antala, Peter Šándor (HC Slovan Bratislava - mládež), Matúš Lukáš Lavička, Martin Volko (MHA Martin), Matúš Hlaváč, Ondrej Vereš (HK Dukla Trenčín), Andrej Škultéty (HK Ružinov '99 Bratislava), Matej Farkaš (HK Mládež Michalovce), Dalibor Ďuriš (HKM Rimavská Sobota), Adam Pavelka (HK 91 Senica), Šimon Mišurda (HK Trnava), Dávid Mudrák (HKm Zvolen), Maxim Čajkovič (HC Kometa Brno, ČR), Peter Lobodowski (VHK Vsetín, ČR)
Realizačný tím: manažér Roman Sýkora, tréner Tomáš Pšenka, asistent trénera Rastislav Paľov, tréner brankárov Rastislav Staňa, lekár MUDr. Roman Rausch, masér Michal Hrtús

Program turnaja Wolfgang Rud Cup 2016 v Salzburgu:

piatok 19. augusta:
14.00 Česko 16 – Slovensko 16
17.30 Rusko 16 – Rakúsko 17

sobota 20. augusta:
14.00 Rusko 16 - Slovensko 16
17.30 Rakúsko 17 – Česko 16

nedeľa 21. augusta:

10.00 Rakúsko 17 - Slovensko 16
12.45 Česko 16 – Rusko 16