Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenská hokejová dvadsiatka prehrala v Lillehammeri s Nemeckom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Predtým si pripísala prehru so Švajčiarskom 2:5 a výhru nad Nórskom 2:1.

Lillehammer 5. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali vo svojom záverečnom vystúpení na Turnaji štyroch krajín v Lillehammeri s Nemeckom vysoko 0:5.

Predtým si pripísali prehru so Švajčiarskom 2:5 a výhru nad Nórskom 2:1.

Turnaj 4 krajín v Lillehammeri - sobota:

Nemecko 20 - Slovensko 20 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly: 12. a 57. Jahnke, 14. Eder, 26. Kopp, 29. Körner


Hlas po zápase

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "V tomto turnaji boli súperi dôraznejší hlavne v koncovke a najmä boli v útoku veľmi efektívni. Naša hra nebola tak zlá, ako naznačujú výsledky so Švajčiarmi či s Nemcami. O týchto výsledkoch rozhodla efektivita súperov, ktorá nám v útoku chýbala. Vždy keď sme prehrávali, boli sme nútení otvoriť hru a potom už naša obrana nemohla byť tak pevná."

Hodnotenie turnaja podľa trénera Ernesta Bokroša: "Tento turnaj nám mal ukázat výkonnosť našich chlapcov pôsobiacich v zahraničných ligách, odkiaľ sme mali šesť hráčov, kým z extraligy sme vzali troch zástupcov a k tomu Mateja Pokorného z KHL. To je prakticky polovica hráčov, o ktorých môžeme uvažovať v súvislosti s MS. Tento turnaj nám mal teda ukázať najmä výkonnosť chlapcov pôsobiacich mimo extraligového projektu. Žiaľ, mali sme inú predstavu o výsledkoch, ale videli sme to, čo sme potrebovali vidieť. Chcem povedať, že máme mesiac na to, aby sme vybrali správne typy hráčov smerom k majstrovstvám sveta, pretože tento rok nás čaká naozaj tvrdá práca, až do samotného šampionátu."

zostávajúci program:

Nórsko 20 - Švajčiarsko 20 (17.00)