Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenské hokejové juniorky zdolali dvakrát Francúzky na nulu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Pre obe družstvá boli tieto súboje prípravou na januárový svetový šampionát v Budapešti.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov si úspešne počínali v prvých dvoch z trojice prípravných stretnutí s rovesníčkami z Francúzska. Na Zimnom štadióne V. Dzurillu v Bratislave zdolali súperky dvakrát na nulu - v stredu 5:0 a vo štvrtok ešte výraznejšie 7:0, keď v oboch dueloch využili po dve presilovky.

Výsledky zverenkýň trénera Petra Kúdelku sú o to cennejšie, že v minulej sezóne účinkovali Francúzky ešte v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. Pre obe družstvá sú tieto súboje prípravou na januárový svetový šampionát v Budapešti. Záverečná tretia konfrontácia sa uskutoční v piatok o 11.00 h. Informácie priniesla webová stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Prípravné zápasy hokejistiek do 18 rokov v Bratislave:

streda

Slovensko - Francúzsko 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
Góly: 29. Ágoštonová, 44. Halušková (Dobošová, Fortunová), 49. T. Ištocyová (Sedláková, Vysokajová), 55. T. Ištocyová (Matejková), 60. Matejková (Dobošová, Lodňanová)

štvrtok

Slovensko - Francúzsko 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Góly: 3. Ágoštonová, 7. Halušková (Fáberová, Dobošová), 29. Fáberová, 35. Matejková (T. Ištocyová, Drábeková), 40. Fáberová (Drábeková, Hajniková), 42. Vysokajová (Halušková), 57. Sedláková (Hajniková, Fáberová)