Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokej: Ďalší Svetový pohár by sa mal konať v roku 2020

Na archívnej snímke z 5. septembra 2016 hokejista Tímu Európa Zdeno Chára počas tréningu v rámci príprav na Svetový pohár v kanadskom meste Quebec. Foto: TASR/AP

Na rozdiel od veľmi neistej účasti najlepších hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu nehrozí v prípade Svetového pohára kolízia s programom NHL.

Toronto 1. októbra (TASR) - Hokejoví fanúšikovia nebudú musieť na nasledujúci ročník Svetového pohára čakať ďalších dvanásť rokov. Zástupca komisára NHL Bill Daly a výkonný riaditeľ hráčskej asociácie NHLPA Don Fehr potvrdili, že s konaním ďalšieho prestížneho podujatia počítajú v roku 2020.

Na rozdiel od veľmi neistej účasti najlepších hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu nehrozí v prípade SP kolízia s programom NHL. Predsezónny septembrový termín profiligovým klubom neprekáža, problémom však môže byť iba menší divácky záujem. V hokejom pobláznenom Toronte neboli tento rok zápasy Svetového pohára ani zďaleka vypredané a ani k televíznym obrazovkám v USA hokej neprilákal toľko divákov, koľko organizátori čakali. Prvé finále medzi Kanadou a Tímom Európa sledovalo iba necelý pol milióna Američanov, pri druhom klesol záujem pod 300-tisíc. Svetový pohár sa hral tretíkrát po rokoch 1996 a 2004.