Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hossa nedohral prípravný zápas na SP pre zranenie, skončil v nemocnici

Slovenský hokejista Marián Hossa nedohral v noci na piatok prípravný zápas pred Svetovým pohárom, v ktorom jeho Tím Európa prehral v kanadskom Quebecu s Tímom Severná Amerika 0:4. Tridsaťsedemročný útočník utrpel menšie poranenie nohy, pre ktoré predčasne odstúpil z hry v tretej tretine.

Podľa denníka Le Journal de Montreal Hossa putoval zo štadióna do miestnej nemocnice, kde absolvoval röntgenové vyšetrenie. Tréner európskeho výberu Ralph Krueger nemal po zápase podrobnejšie informácie o zdravotnom stave slovenského krídelníka, podľa hokejového analytika Aarona Ward z TSN by však nemalo byť zranenie vážne.

Ako informoval portál theathletic.com, Hossa sa zranil po zásahu pukom do nohy. Nemal by však prísť o "ostré" zápasy Svetového pohára. Hossa sa už medzičasom opäť pripojil k tímu a odletel s ním do Montrealu, kde sa v noci na pondelok bude konať druhý prípravný duel medzi Tímom Európa a výberom mladých severoamerických hviezd. Či opora Chicaga Blackhawks v "odvete" nastúpi, nie je zatiaľ známe.

Hossa nastúpil v nočnom stretnutí na pravom krídle druhého útoku po boku krajana Tomáša Tatara a dánskeho centra Fransa Nielsena. Stihol odohrať 10:47 min, na ľade zaujal svojimi defenzívnymi ťahmi a na súperovu bránku vyslal jednu strelu.

Tridsaťsedemročný útočník utrpel bližšie nešpecifikované zranenie, pre ktoré predčasne odstúpil z hry v tretej tretine.