Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

V tíme Kanady vládne pred finále SP rešpekt: Čoho sa domáci obávajú?

Kanaďan Jay Bouwmeester sa teší s brankárom Carey Price po výhre nad Čechmi vo Svetovom pohári v Toronte. Foto: TASR AP

Kanadskí hokejisti majú pred finálovými zápasmi Svetového pohára proti Tímu Európa strach i rešpekt.

Toronto 27. septembra (TASR) - Kanadskí hokejisti sa pred finálovými zápasmi Svetového pohára proti Tímu Európa najviac obávajú Zdena Cháru. Jeho spoluhráč z Bostonu Brad Marchand tvrdí, že slovenský obranca dokáže na ľade pokryť veľa priestoru a pre každého súpera je veľmi nepríjemný.

"Chára je obranca, proti ktorému sa hrá ťažko. Je vysoký, tvrdý, je ho plný ľad. Myslím, že počas finálových súbojov nebudeme spolu špásovať. Zdeno je pre nás veľký strašiak," povedal Marchand v rozhovore pre agentúru AP na margo slovenského zadáka, ktorý patrí k najvyťaženejším hráčom Tímu Európa v Toronte. Na ľade strávil v priemere takmer 22 minút.

Tréner Ralph Krueger tvrdí, že Chára je pravý líder. Takmer desať rokov pôsobí ako kapitán Bostonu a v roku 2011 sa stal iba druhým Európanom s céčkom na drese, ktorý zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. "Chára je ako veža a to najmä preto, aká osobnosť sa v ňom skrýva, nie pre svoj fyzický vzrast. Je radosť s ním pracovať."

Podľa Cháru základom úspešného ťaženia európskeho výberu na Svetovom pohári je to, že hráči z ôsmich krajín ťahajú za jeden povraz. "Hovorili sme spolu o mnohých veciach, no v športe nemáte šancu dosiahnuť úspech, ak netvoríte jednoliaty tím. Ego ide stranou, všetci musíme tvrdo pracovať v prospech kolektívu. Som veľmi rád, že som bližšie spoznal hráčov z rôznych krajín a môžem byť s nimi v jednom tíme. Je to pre mňa cenná skúsenosť," zdôraznil Chára.