Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Ovečkin po neuznanom góle proti Švédom: Dal som ho hokejkou

Ruský hokejista Alexander Ovečkin Foto: TASR/AP

Ovečkin si odrazený puk pohodil rukavicou smerom do bránky a po jeho zapadnutí do siete vehementne avizoval, že sa ho ešte dotkol hokejkou. Rozhodcovia však jeho scenár nepotvrdili.

Toronto 19. septembra (TASR) - Dva odlišné herné prejavy, drámu v samom závere a neuznaný gól sedem sekúnd pred koncom. To všetko priniesol nedeľňajší súboj hokejistov Švédska s Ruskom na Svetovom pohári, v ktorom naplnil len jeden z aktérov očakávanú výkonnosť. Rusi nechali zabudnúť na svoj plachý prejav až v záverečnej minúte, no napriek krátkej drvivej prevahe sa museli zmieriť s prehrou 1:2.

Okrem niekoľkých situačných náznakov to bol zo strany zbornej nepresvedčivý výkon. Začiatok sezóny nezastihol v ideálnej forme viacerých lídrov na čele s kapitánom Alexandrom Ovečkinom či Jevgenijom Malkinom a za očakávaniami zaostala aj zohratá reprezentačná formácia Dadonov - Šipačov - Panarin. Len brankár Sergej Bobrovskij podal optimálny výkon, na dva rýchle švédske údery v druhej tretine ale nestihol zareagovať. "Každá prehra sa znáša veľmi ťažko, špeciálne tá na Svetovom pohári. Zostáva nám jediná možnosť, a to vyhrať oba zostávajúce zápasy," povedal pre oficiálny web podujatia ruský krídelník Vladimir Tarasenko.

Napriek zakríknutému výkonu boli Rusi blízko k senzačnému vyrovnaniu. Po sérii zaujímavých streleckých pokusov to 33 sekúnd pred sirénou padlo Ovečkinovi od modrej a následný drvivý tlak priniesol aj vyrovnávajúci gól. S ním však aj vlnu kontroverzie, keďže o platnosti zásahu musel sedem sekúnd pred koncom rozhodnúť videorozhodca. Ovečkin si odrazený puk pohodil rukavicou smerom do bránky a po jeho zapadnutí do siete vehementne avizoval, že sa ho ešte dotkol hokejkou. Rozhodcovia však jeho scenár nepotvrdili a z víťazstva sa napokon tešili Švédi.



"Myslím si, že puku som sa dotkol, hoci záznam som nevidel. Ale dotyk som cítil, na svojej ruke aj hokejke. Teraz už na tom nezáleží, musíme na tento zápas zabudnúť a pozerať sa dopredu," zdôraznil Ovečkin. K nevýraznej hre svojho tímu dodal: "V prvých dvoch tretinách nám nedali žiadnu šancu. Boli sme pomalší v boji o stredné pásmo a nepresadili sme sa ani v súboji jeden na jedného. Potom ste mohli vidieť, ako sme hrali v tretej tretine. Šance sme mali, ale dali sme iba jeden gól."

Zo švédskeho tábora prišla tesne pred stretnutím neočakávaná správa. Na zápasovej súpiske napísaný Henrik Lundqvist sa do bránky pre chorobu nepostavil a prenechal miesto Jacobovi Markströmovi. Ten pôsobil istým dojmom a so šťastím zvládol aj záverečný nápor Rusov o vyrovnanie. "Nečakal som, že pôjdem do bránky. Moja príprava nebola nijako špeciálna, je to vždy o tom istom. Naša obrana urobila dobrú robotu, výborne vykrývala priestor a blokovala strely. Keď vidíte pri streľbe súpera puk, je to vždy oveľa ľahšie," dodal Markström.