Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejisti SR do 18 rokov zvíťazili na turnaji v Zuchwile nad Nemeckom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Silne obsadený turnaj bol pre zverencov trénera Norberta Javorčíka kvalitnou previerkou pred aprílovým šampionátom do 18 rokov, ktorý sa uskutoční na Slovensku.

Zuchwil 29. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zakončili svoje účinkovanie na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile víťazstvom 5:2 nad nemeckými rovesníkmi. Zo štyroch duelov tak vyťažili osem bodov a patrí im priebežné druhé miesto za vedúcim Českom, s ktorým majú horší vzájomný zápas. Podujatie vyvrcholí v piatok súbojmi Nemecko - Fínsko (11.00) a Švajčiarsko - ČR (14.30).

Silne obsadený turnaj bol pre zverencov trénera Norberta Javorčíka kvalitnou previerkou pred aprílovým šampionátom do 18 rokov, ktorý sa uskutoční na Slovensku. Mladí Slováci začali v Zuchwile dvoma smolnými prehrami s Českom (5:6 pp) a Fínskom (3:4 sn), potom dokázali zdolať domáci výber 4:1 a na záver si poradili aj s nemeckou osemnástkou, keď sa dvoma gólmi a jednou asistenciou blysol útočník HPK Hämeenlinna Filip Krivošík.

Turnaj piatich krajín hráčov do 18 rokov vo švajčiarskom Zuchwile:

Slovensko – Nemecko 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Góly: 18. Baláž (Hrehorčák, Krivošík), 22. Fafrák, 25. Krivošík (Baláž), 42. Pospíšil (Liška, Dúžek), 52. Krivošík (Hrehorčák) – 31. Pietschmann (Fischer), 53. Brunnhuber (Bassler)
Zostava SR "18": Ovečka – Korenčík, Mi. Ivan, A. Šimurda, A. Žiak, Nahálka, Dúžek, D. Demo – F. Krivošík, J. Baláž, Patrik Hrehorčák – M. Fafrák, A. Liška, Pospíšil – A. Stacho, P. Regenda, M. Havrila – Martin Majerík, J. Köver, P. Halama

Norbert Javorčík, tréner SR "18": "Podobne ako včera proti Švajčiarsku aj dnes sme boli proti Nemcom lepším tímom a suverénne dokráčali za ďalším víťazstvom na turnaji. Hrali sme veľmi dobre v ofenzíve, ale aj v defenzíve. Napriek tomu, že sme mali náročné vyžrebovanie celého turnaja, keď sme ako jediný tím museli odohrať štyri zápasy v priebehu štyroch dní, sme mali veľmi dobrý pohyb a výborne sme korčuľovali. Vo všetkých štyroch zápasoch sme podali výborné výkony a zo Švajčiarska odchádzame s dobrým pocitom."

Ďalší štvrtkový výsledok:

Fínsko – Švajčiarsko 6:2

Priebežné poradie:

1. ČR 3 zápasy/8 bodov (skóre 14:8), 2. SR 4/8 (17:13), 3. Fínsko 3/5, 4. Švajčiarsko 3/3, 5. Nemecko 3/0

Ďalší program

piatok 30. decembra: 11.00 Nemecko - Fínsko, 14.30 Švajčiarsko - ČR