Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hokejisti SR 18 zvíťazili na turnaji V. Dzurillu nad Bieloruskom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Zverenci trénera Norberta Javorčíka sa na podujatí ďalej stretnú so Švajčiarmi, ktorí v úvodnom štvrtkovom zápase zdolali Nemecko.

Piešťany 9. februára (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila vo svojom prvom stretnutí na turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch nad rovesníkmi z Bieloruska presvedčivo 5:0.

Zverenci trénera Norberta Javorčíka dokázali skórovať vo všetkých tretinách, najvýraznejšie sa presadili v prostrednej, ktorú vyhrali 3:0. Na podujatí sa ďalej stretnú v piatok so Švajčiarmi, ktorí v úvodnom štvrtkovom zápase zdolali nemeckú "osemnástku" 5:4.

Turnaj Vladimíra Dzurillu hráčov do 18 rokov /Piešťany/:

Slovensko 18 - Bielorusko 18 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Góly: 16. Šimurda (Krivošík, Roman), 26. Baláž (Liška), 31. Havrila (Köver), 36. Féherváry (Regenda, Stacho), 53. Roman (Féherváry, Köver). Rozhodovali: Müllner, Stano - Gegáň, Valo, vylúčenia: 1:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 270 divákov.


Výsledok prvého zápasu:

Nemecko 18 - Švajčiarsko 18 4:5 (2:3, 2:1, 0:1)


Hlasy po zápase:

Norbert Javorčík, tréner SR 18: "Pochvalu si zaslúži celý kolektív. Hráči dodržali všetko, čo sme si povedali. Usilovali sme sa o veľmi aktívnu hru s výdatným korčuľovaním a pohotovou streľbou. Prvá tretina priniesla síce vyrovnaný boj, ale potešilo, že sme sa dokázali presadiť disciplinovanou hrou aj vo fáze, keď mal súper ešte dostatok síl. Druhá tretina bola najpresvedčivejšia, naznačila spôsob hry, na akom chceme stavať na vrchole sezóny. Teda na stálej aktivite, z nej vyplývajúceho sebavedomia, spojenú s nápaditou kombinačnou hrou, na ktorú máme vhodné typy. Od piatkového súpera Švajčiarov očakávame mimoriadne aktívne korčuľovanie, ku ktorému v poslednom období pridávajú zdravú agresivitu. Už samotná skutočnosť, že sa v apríli stretneme s nimi v Poprade v záverečnom dueli základnej skupiny MS dáva piatkovému meraniu síl špecifický náboj."

Daniel Jakub Pavličko, brankár SR 18: "Aj keď na mňa smerovalo pomerne málo striel, usiloval som sa po celý čas udržiavať v strehu, aby ma nič neprekvapilo. Ocenenie za najlepšieho hráča zápasu ma veľmi teší, ale výber zrejme bol veľmi ťažký, pretože chalani predo mnou odviedli poriadnu prácu."