Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Stavjaňa zostáva trénerom Nitry, dohodol sa s klubom na novej zmluve

Tréner Nitry Antonín Stavjaňa počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HKM Zvolen - HK Nitra vo Zvolene vo štvrtok 13. marca 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

Prípravu na suchu na ďalšiu sezónu začnú nitrianski hokejisti 4. mája, tréningy na ľade sú naplánované od 19. júla.

Nitra 20. apríla (TASR) - Tréner Antonín Stavjaňa povedie hokejistov HK Nitra aj v sezóne 2015/2016. Skúsený český kormidelník sa s vedením bronzového tímu Tipsport extraligy dohodol na novej zmluve. Ako informovala internetová stránka "zubrov", v mužstve zostáva aj jeho asistent Andrej Kmeč.

"De facto sme boli dohodnutí, len sme museli vypilovať niektoré drobnosti. Týkalo sa to aj zmien v tíme. Ale nebol s tým žiadny problém," uviedol pre klubový web Stavjaňa, ktorého tak čaká štvrtá sezóna v rade na striedačke Nitry.

Pred prípravou na suchu čakajú Nitranov rokovania s hráčmi o nových zmluvách. "Tie vedie riaditeľ klubu Miro Kováčik, no ja takisto chcem s hráčmi hovoriť, chcem poznať spätnú väzbu tímu smerom k novej sezóne. Enormná zmena v tíme určite nebude. Miro povedal, že chce, aby mužstvo bolo lacnejšie. Takže vyvstáva otázka na každého hráča, či podmienky akceptuje. Je tu, samozrejme, obrovská motivácia pre tím, a to je Liga majstrov. Chceme, aby mužstvo bolo zložené z hráčov, ktorí majú ku klubu, mestu i regiónu nejaký ten vzťah a následne to potrebujeme doplniť o vhodné hráčske typy. Veľký záujem hrať prejavili Jožo Stümpel, Dušan Milo a teda je na čom stavať," poznamenal Stavjaňa. Podľa neho bude hrať mužstvo v novej sezóne opäť o horné priečky. "Pevne verím, že káder môže mať podobnú silu ako naposledy," dodal.