Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Balej bude hrať druhú najvyššiu švajčiarsku súťaž aj v budúcej sezóne

Hokejista Jozef Balej, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa pôvodných špekulácii mal z tímu HC RedIce odísť na hosťovanie do prvoligového HC Ambri-Piotta, napokon v utorok s klubom predĺžil kontrakt s opciou na ďalšie pokračovanie spolupráce.

Bern 2. februára (TASR) - Slovenský hokejista Jozef Balej bude hrať druhú najvyššiu švajčiarsku súťaž aj v nastavajúcej sezóne. Podľa pôvodných špekulácii mal z tímu HC RedIce odísť na hosťovanie do prvoligového HC Ambri-Piotta, napokon v utorok s klubom predĺžil kontrakt s opciou na ďalšie pokračovanie spolupráce. Informovala oficiálna webstránka.

Tridsaťriročný krídelník sa dostal do profesionálneho hokeja cez mládež Dukly Trenčín. V drafte roku 2000 si ho v 3. kole zo 78. miesta vybral Montreal, a hoci si v zámorí na svoju príležitosť musel počkať, v profilige napokon nazbieral 18 štartov v dresoch Canadiens, NY Rangers a Vancouveru. Oveľa viac sa mu darilo v nižšej AHL, odohral vrátane play off viac ako 250 stretnutí, pričom nazbieral dovedna 184 kanadských bodov (80+104). Po návrate do Európy dlho pôsobil v českej extralige v dresoch Třinca, Komety Brno, Plzne a Chomutovu. Na Slovensku hral v bratislavskom Slovane aj Piešťanoch, odkiaľ v priebehu aktuálneho ročníka prestúpil do HC Red Ice.