Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Svetový pohár v hokeji sa možno dočká znovuzrodenia

Na snímke slovenský tím Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zámorské médiá ako možný termín návratu SP spomínajú rok 2016.

New York 1. októbra (TASR) - Komisár NHL Gary Bettman prezradil, že medzi predstaviteľmi zámorskej hokejovej profiligy a zástupcami hráčskej asociácie NHLPA prebieha diskusia ohľadne obnovenia Svetového pohára. Ten sa naposledy uskutočnil v roku 2004, pričom na ňom triumfovala Kanada. Slováci po štyroch prehrách obsadili na turnaji v konkurencii ôsmich tímov siedmu priečku.

Bettman však varoval pred unáhlenými závermi, podľa neho sa o otázke možného znovuoživenia prestížneho podujatia ešte len začalo rokovať. "Oznámiť v tomto čase, že pracujeme na Svetovom pohári, by bolo hlúpe. Musíme sa najprv dohodnúť na základných bodoch a až potom môžeme médiám prezradiť detaily," citovala oficiálna stránka NHL ligového komisára.

Podľa neho NHL považuje Svetový pohár za pilotné podujatie budúceho medzinárodného kalendára, na ktorom sa spoločne dohodne s hráčskou úniou. Bettman nezavrhol, že v ďalej sezóne sa môžu obnoviť zápasy NHL na európskej pôde, tzv. NHL Premiere Games. "Na stole máme veľa projektov. V určitej fáze sa však musíme posunúť ďalej. V súčasnosti sa koncentrujeme na Svetový pohár," dodal Bettman. Zámorské médiá ako možný termín návratu SP spomínajú rok 2016.