Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SZĽH a Ministerstvo vnútra SR rozdajú deťom brankárske výstroje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

SZĽH a Ministerstvo vnútra SR - Odbor prevencie kriminality rozdá spolu 57 brankárskych výstrojov (betóny, lapačka a vyrážačka) mladým začínajúcim brankárom zo slovenských hokejových klubov.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Iniciatíva trénera brankárov slovenskej hokejovej reprezentácie Jána Lašáka prinesie tento týždeň predčasný vianočný darček ďalším deťom po celom Slovensku. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Ministerstvo vnútra SR - Odbor prevencie kriminality rozdá spolu 57 brankárskych výstrojov (betóny, lapačka a vyrážačka) mladým začínajúcim brankárom zo slovenských hokejových klubov.

"Dlhšie obdobie som hľadal projekty, do ktorých by sa Slovenský zväz ľadového hokeja mohol zapojiť. Aj na Ministerstvo vnútra SR sme predložili projekt, ktorý sa im zapáčil, prešli sme výberovým konaním a opäť môžeme zakúpiť sety výstrojov pre začínajúcich brankárov. Som rád a ďakujem ministerstvu, že aj oni takýmto spôsobom podporia mladých hokejistov brankárov na Slovensku,” povedal v oficiálnej tlačovej správe SZĽH držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta Ján Lašák.

Ministerstvo vnútra SR - Odbor prevencie kriminality prispelo hokejovému zväzu sumou 20.000 eur. V najbližších dňoch bude Ján Lašák osobne navštevovať slovenské hokejové kluby a 35 setov brankárskych výstrojov odovzdá deťom so sociálne slabších pomerov. Ďalších 22 setov pôjde po Novom roku ďalším deťom, ktorých rodičia si nákup drahého vybavenia nemôžu dovoliť.

"V iniciatíve budeme pokračovať aj v budúcom roku. Chceme zakúpiť čo najviac výstrojov a rozdať ich do čo najviac klubov po celom Slovensku," dodal Lašák. Ten v rámci Slovenského zväzu ľadového hokeja doteraz rozdal deťom 30 brankárskych výstrojov v Bratislavskom, Trnavskom a Košickom kraji. Na tie sa však financovaním podieľali Vyššie územné celky.

Zimné štadióny, na ktorých bude tento týždeň Ján Lašák odovzdávať brankárske výstroje:

17. decembra o 9.15 Zimný štadión Zvolen
17. decembra o 15.00 Zimný štadión Nitra
18. decembra o 11.00 Zimný štadión Nové Mesto nad Váhom
20. decembra o 12.00 Zimný štadión Žilina
20. decembra o 16.15 PSK Aréna Prešov
21. decembra o 9.45 Aréna Sršňov Košice