Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V Poprade sa bude konať Tatranský pohár, príde aj tím z Maďarska

Na archívnej snímke hokejisti HK Poprad, ktorí sa tešia po víťazstve na 65. ročníku hokejového turnaja o Tatranský pohár v Poprade 25.augusta 2012.. Foto: TASR/František Iván

Na jubilejnom 70. ročníku sa okrem domáceho klubu a druhého zástupcu Slovenska HC Košice predstavia ďalšie štyri tímy z rôznych krajín.

Poprad 7. júna (TASR) - V Poprade sa v druhej polovici augusta uskutoční jubilejný 70. ročník medzinárodného hokejového Tatranského pohára. Okrem domáceho klubu a druhého zástupcu Slovenska HC Košice na ňom budú štartovať ďalšie štyri tímy z rôznych krajín.

Zahraničnými účastníkmi podujatia budú Junosť Minsk (Bielorusko), EHC Bayreuth Tigers (Nemecko), Les Aigles de Nice (Francúzsko) a Dunaújvárosi Acélbikák (Maďarsko). "Na turnaj sme pozvali kvalitné mužstvá, s ktorými sa veľmi radi porovnáme. Sú to mužstvá z rôznych krajín a rôznych európskych líg," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi na klubovom webe.

Tatranský pohár potrvá od 17. do 20. augusta, hrať sa bude v dvoch skupinách. Ich víťazi sa potom stretnú vo finále, tímy na druhých miestach zabojujú o bronz.